Opskrifter til årets påskefrokost

En lækker påskefrokost er en hyggelig tradition med dejlig forårsenergi 🌸 🐣 

Her får du en håndfuld af vores favorit-opskrifter med rod i Middelhavskøkkenet – vores egne og opskrifter, som vi deler fra vores dygtige gasto-venner.

Vi håber, at opskrifterne vil inspirere i køkkenet og vække madglæde hos både store og små om påskebordet. Vælg dine egne favoritter, eller lav dem alle til et festmåltid, der mætter mange munde. God fornøjelse!

1. Focaccia og frisk olivenolie

Nybagt focaccia med god frisk olivenolie vækker minder om solskin og Italien og er altid et hit på frokostbordet. Opskriften startes dagen inden, men kræver ikke meget tid.

Få opskriften på focaccia her

Focaccia med olivenolie, opskrift fra Oliviers & Co

2. Starters fra Middelhavskøkkenet

Vi elsker selv at servere verdens nemmeste starter eller aperitif: lækre delikatesser fra Middelhavsområdet, præcis som i det klassiske Middelhavskøkken.

Server en eller to slags spiseoliven, fx de sicilianske grønne Nocellare del Belice og de græske kalamata. Dertil sprøde håndlavede kiks, fx vores populære Taralli med rosmarin. Og endelig en eller to slags af vores delikatesser, som er skabt efter de bedste traditionelle opskrifter af små producenter. Prøv fx vores nye italienske semi-dried cherrytomater og artiskokker i krydderier og olie – de kan spises som slik!

Find dine Middelhavsdelikatesser til påskebordet her

Starters, Middelhavsdelikatesser fra Oliviers & Co

3. Silberbauers jomfruhummer

Vores gode gasto-ven Mathias Silberbauer, der har egen bistro på Jægersborggade og tapasbar på Ryesgade i København, sætter også ramsløgene i spil – her i lækkert ramsløgssmør sammen med delikate jomfruhummere. 

Få Silberbauers opskrift på jomfruhummer her

 

4. Mai Knauers aspargessalat

Vores absolutte forårsfavorit med asparges kommer fra dygtige Mai Knauer: denne opskrift med grønne og hvide asparges, æg og radiser er den ideelle salat til påskebordet.

Få Mai Knauers opskrift på aspargessalat her

Opskrift aspargessalat med æg og radiser, Mai Knauer, Oliviers & Co

5. Smuk salat med marineret laks og avocado

Laks og avocado passer perfekt sammen, og i denne lækre opskrift bliver laksefilet i sushi-kvalitet marineret i en dejlig olie- og eddikemarinade.

Få opskriften på salat med laks og avocado her

Marineret laks med avokado, opskrift fra Oliviers & Co

6. Marie Franks fantastiske cheesecake med figenbalsamico

Den absolut bedste cheesecake-opskrift, hvis du spørger os! Opskriften er med grøn citron olivenolie, kagen toppes med lækker, sirupagtig lagret figenbalsamico – og vores favorit dessertkok Marie Havnø Frank står bag.

Få Marie Franks opskrift på cheesecake her

Cheesecake med figenbalsamico, Marie Frank x Oliviers & Co 

7. Maja Vases påskegule macarons med mandarinolie

De yndige påskegule macarons fra dygtige Maja Vase er helt uimodståelige og fyldt med den lækreste mandarin-ganache lavet på mandarinolivenolie og hvid chokolade.

Få opskriften på Maja Vases macarons her

Macarons med mandarinolivenolie af Maja Vase, Oliviers & Co

Bon appétit og god påske!

Er du på udkig efter gode påskegaver, så et 'påskeæg' som belønning for et fint gækkebrev? Find inspiration til påskegaverne her