Skøn salat med grønne & hvide asparges, æg og radiser
Forårsfavorit med asparges. Vi elsker opskrifterne fra dygtige Mai Knauer, og derfor finder du også hendes smukke bog Køkkenfortællinger her på hjemmesiden samt i butikken på Gammel Kongevej.
Vi har fået lov til at dele en af yndlingsopskrifterne med jer her. Aspargessæsonen varer fra april til Sankt Hans, og denne skønne salat indeholder både de grønne og de hvide af slagsen. Ummm!
Antal
4 personer
|
Arbejdstid
25 min
|
Tid i alt
25 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
4-5 spsk god ekstra jomfru olivenolie, fx Monva
1 spsk hvidvinseddike, fx denne hvidvinseddike fra Modena
Fra markedet
4 æg
700 g grønne asparges, skyllede
700 g hvide asparges, skyllede
1 lille bundt radiser, skyllede
1 bundt frisk estragon, skyllet og finthakket
1 spsk sennep
1 fed hvidløg, finthakket
Flagesalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Kog æggene ca 8 min til de er hårdkogte.
Knæk enderne af aspargesen. Skræl de hvide asparges, og kog dem ca. 8-10 min afhængig af størrelsen. Kog de grønne asparges i letsaltet vand i 2 min.
Skær radiserne i fine, tynde skiver.
Læg aspargesene på et fad, og drys radiserne over.
Hak æggene fint, og fordel dem over asparges og radiser. Fordel den finthakkede estragon over salaten.
Rør dressingen sammen af ekstra jomfru olivenolie, hvidvinseddike, sennep, finthakket hvidløg, flagesalt og friskkværnet peber, og hæld den over salaten.
Server med godt brød til 🌞
Bon appétit!
Prøv også vores opskrift på grillede asparges med parmesan og olivenolie