Jomfruhummer med ramsløgssmør
Opskrift af: Mathias Silberbauer, Silberbauers Bistro
Her får du en skøn forårsopskrift med de velsmagende ramsløg, der kan findes overalt i det danske land fra det tidlige forår. De skønne ramsløg sættes i spil sammen med delikate jomfruhummere. Så simpelt og bare så lækkert. Opskriften er fra vores gastro-ven, Mathias Silberbauer, der driver Silberbauers Bistro på Jægersborggade, som bestemt er et besøg værd :) Du kan læse mere om Silberbauers Bistro her.
Protip: Hvis du gerne vil øve dig i at finde ramsløg, kan vi kun anbefale at nappe sankebog no 1 Den Lille Vilde med i lommen. Med en håndfuld ny-sankede ramsløg kan du gå i gang med Silberbauers jomfruhummer-opskrift.
DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS
12 stk jomfruhummere
1 citron
Ramsløgssmør:
125 g tempereret smør (ca. stuetemperatur)
1 håndfuld ramsløg, skyllet og snittet fint
2 fed hvidløg, snittet fint
2 spsk hvidvin
Salt, peber, piment d’espelette, fx vores skønne piment d'espelette
SÅDAN GØR DU
Indstil ovnen på 220 grader varmluft.
Rør det temperede smør op med hvidvin, ramsløg, hvidløg og krydderierne. Sæt til side.
Halver jomfruhummerne og fjern tarmen. Læg jomfruhummerne med skæresiden opad i et ildfast fad. Fyld ramsløgssmørret på hummerne og bag i ovnen ved 220 i ca. 6-8 minutter alt efter størrelse.
Anret jomfruhummerne på tallerkner, top med lidt piment d'espelette og en skive citron på siden. Bon appétit!
Se flere gode opskrifter fra Mathias Silberbauer:
PISSALADIÈRE MED TAGGIASCA OLIVEN
