Salat med avocado og marineret laks
Med vores salat med avocado og laks får du smukke farver på tallerkenen og masser af velsmag. Den er skøn som let aftensmåltid, som salat på et festligt bord eller til frokost.
Start gerne med at marinere laksen dagen før. Hvis du ikke har så meget tid, kan du sagtens bruge varmrøget eller koldrøget laks.
Antal
4 personer |
Arbejdstid 25 min |
Tid i alt 12 timer 25 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Olivenolie med citron
Eddike, fx hvidvinseddike fra Modena eller pink grape eddike
Fra markedet
300 g frisk bæredygtigt fanget laksefilet (samme kvalitet som du ville bruge til sushi)
2 modne avocadoer
1 citron, saften
1 rødløg
1 gulerod
300 g friske salatblade (fx mesclun, spinatblade etc.)
Rosa peber
Havsalt i flager
Sådan gør du
Start dagen før
Skær laksefileten i slanke skiver og læg dem i et fad. Tilsæt citronsaft, 1-2 spsk eddike, 4 spsk citronolivenolie og lidt salt. Dæk fadet og lad laksen marinere i køleskabet mindst 12 timer. Du kan også vælge at lade være med at marinere laksen, hvis det passer dårligt ind i planerne at starte dagen før. Så laver du bare en dressing af ingredienserne til marinaden.
På dagen
Hæld marinaden fra laksen. Del avocadoerne i halve og fjern skrællen. Skær dem i mundrette skiver i ca. samme tykkelse som laksen, lige som på billedet.
Skær guleroden i tynde skiver, evt på et mandolinjern. Skær rødløget i tynde ringe.
Læg en bund af salatblade på hver tallerken og anret avocado og laks herpå. Fordel gulerodsskiverne og rødløget på tallerknerne. Hæld lidt citronolie og hvidvinseddike over salaten, drys lidt rosa peber og havsalt på.
Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød og et glas kølig drikkelse til.
Voilà og bon appétit!
Vild med laks? Prøv opskriften på en Poke Bowl med laks, avocado, quinoa og grape