Salat med avocado og marineret laks

Med vores salat med avocado og laks får du smukke farver på tallerkenen og masser af velsmag. Den er skøn som let aftensmåltid, som salat på et festligt bord eller til frokost. 

Start gerne med at marinere laksen dagen før. 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

300 g frisk bæredygtigt fanget laksefilet (samme kvalitet som du ville bruge til sushi)
2 modne avocadoer
1 citron, saften 
1 rødløg, halveret og i tynde skiver
1 gulerod, skåret helt tyndt fx på mandolinjern 
300 g friske salatblade (fx mesclun, spinatblade etc.)
Rosa peber
Havsalt i flager 
Olivenolie med citron
Hvidvinseddike fra Modena

Salat med laks og avocado

START DAGEN FØR

Skær laksefileten i slanke skiver og læg dem i et fad. Tilsæt citronsaft, 1 spsk hvidvindseddike fra Modena, 4 spsk citronolivenolie og lidt salt. Dæk fadet og lad laksen marinere i køleskabet mindst 12 timer. Du kan også vælge at lade være med at marinere laksen, hvis det passer dårligt ind i planerne, at starte dagen før.

PÅ DAGEN

Hæld marinaden fra laksen. Del avocadoerne i halve og fjern skrællen. Skær dem i mundrette skiver i ca. samme tykkelse som laksen, lige som på billedet. 

Skær guleroden i tynde skiver, evt på et mandolinjern. Skær rødløget i tynde ringe. 

Læg en bund af salatblade på hver tallerken og anret avocado og laks herpå. Fordel gulerodsskiverne og rødløget på tallerknerne. Hæld lidt citronolie og hvidvinseddike over salaten, drys lidt rosa peber og havsalt på. 

Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød og et glas kølig drikkelse til. Voilà og bon appétit!

Vild med laks? Prøv O&CO's opskrift på en Poke Bowl med laks, avocado, quinoa og grape

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder