Grøn citron olivenolie cheesecake

Opskrift på cheesecake med citronolie og figenbalsamico, Marie Havnø Frank x Oliviers & Co

Denne fantastiske opskrift er udviklet af vores yndlings dessertkok Marie Havnø Frank  – den perfekte cheesecake med grøn citron olivenolie. Olivenolien gør kagen ekstra cremet og tilføjer den dejligste, milde og frugtagtige smag til den vidunderlige ostecreme. Og vi elsker, at skal forberede kagen dagen før, så man ikke skal tænke på det på selve dagen.

Inden servering dryppes kagen med lækker, sirupagtig lagret figenbalsamico. Du kan også lave en luksustopping med friske figner, der bages med figenbalsamico og hibiscus til en skøn kompot.

Antal 1 stk 20 cm springform
Arbejdstid 40 min Tid i alt  9 timer 40 minutter

Af: Marie Havnø Frank

Ingredienser

Til bund
200 g knuste digestive kiks
75 g smeltet, afkølet smør
0,5 tsk salt
0,5 tsk stødte, ristede korianderfrø

Til fyld
600 g flødeost, helst Philadelphia, ved stuetemperatur
100 g sukker
2 æg, ved stuetemperatur
2 æggeblommer, ved stuetemperatur
100 g creme fraiche, ved stuetemperatur
60 ml grøn citron olivenolie
1 spsk citronsaft
1/2 tsk salt

Topping
Figenbalsamico fra Modena

Eller hisbiscus-figenkompot
12 friske figner, halverede
2 spsk figenbalsamico fra Modena
2 spsk tørret hibiscus
1 skive økologisk citron
40 g sukker

Cheesecake med citronolivenolie og figenbalsamico, opskrift fra Marie Havnø Frank x Oliviers & Co 

Sådan gør du

Forvarm ovnen på 175C varmluft. Smør en 20 cm springform, læg en cirkel bagepapir i bunden, og beklæd siderne med en strimmel af bagepapir.

Bland de knuste kiks med korianderfrø, salt og smeltet smør og pres i et jævnt lag i bunden af springformen. Bag i 12-14 minutter til bunden er gyldenbrun, og lad den afkøle helt på en rist.

Beklæd ydersiden af springformen meget grundigt med adskillige lag sølvpapir, så vand fra vandbadet ikke kan trænge igennem og reducer temperaturen i ovnen til 125C varmluft. Det er meget vigtigt, at sølvpapiret lukker helt tæt.

Rør flødeost og sukker sammen til en ensartet masse, rør æg og æggeblommer i ostecremen et af gangen uden at piske for meget luft i massen. Rør creme fraiche, olivenolie, citronsaft og salt i og sigt ostemassen igennem en fintmasket si over den afkølede bund.

Sæt springformen i et ildfast fad og hæld forsigtigt kogende vand i fadet, til det når halvvejs op langs siderne af formen.

Bag cheesecaken i ca 1 time (check efter 50 minutter), til den inderste 7-8 cm midte af cheesecaken stadig blævrer, når man forsigtigt ryster formen.

Sluk for ovnen og lad cheesecaken køle af med døren på klem i 10 minutter, inden cheesecaken i vandbadet tages ud af ovnen. Lad afkøle på køkkenbordet i vandbadet i en time, tag springformen op og fjern sølvpapiret.

Dæk cheesecaken til og sæt på køl minimum 8 timer, gerne natten over.

Server med figenbalsamico eller hibiscus figenkompot.

Hibiscus figenkompot – sådan gør du

Forvarm ovnen til 180C varmluft.

Vend de halverede figner med hibiscus, balsamico, citron og sukker og læg i ét tæt lag i en bradepande (22 x 33 cm).

Dæk med staniol og bag fignerne i 15 min. Tag staniolen af og bag i yderligere 5 min til fignerne er bløde og siruppen er tyknet. Tag bradepanden ud og lad fignerne køle af.

Skær fignerne i kvarte og arrangér dem på cheesecaken med siruppen – enten hele kagen eller stykker anrettet på tallerkner.

Bon appétit!

Opskrift på grøn citron olivenolie cheesecake med figenbalsamico, Marie Havnø Frank x Oliviers & Co

Prøv også denne opskrift på olivenoliekage fra Marie Havnø Frank