Macarons med mandarinolivenolie

Opskrift macarons med mandarinolivenolie Maja Vase x Oliviers & Co
Opskrift af: Maja Vase

Her deler vi opskriften på de lækreste macarons med mandaringanache fra dygtige Maja Vase, som laver de mest fantastiske og gudesmukke desserter og kager. Da Maja Vase skrev, at hun ville bruge vores mandarinolie i en af hendes magiske macaron-opskrifter, var vi ved at gå ud af vores gode skind. Og da vi senere smagte, endte vi i macaron-himlen!

Måske kender du allerede Majas æstetiske og inspirerende kage-univers fra instagram?

I Majas bagebog Macaron finder du denne og mange flere opskrifter på magiske macarons med vidunderlige smage – find bagebogen her
Antal 40 macarons
Arbejdstid 40 min Tid i alt 27 timer

Ingredienser

Til macaronbunde
150 g mandelmel
150 g flormelis
55 g æggehvider
orangegul pastafarve
150 g sukker
50 ml vand
55 g æggehvider
15 g sukker
Til mandaringanache med olivenolie
80 ml olivenolie med mandarin fra Oliviers & Co
160 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
40 ml mandarinsaft
40 ml piskefløde
Macarons med mandarinolivenolie, Maja Vase opskrift, Oliviers & Co

Sådan gør du

Macaronbunde

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og rør 55 g æggehvider og pastafarve i. Kom sukker og vand i en lille gryde, og varm det op til 118°.

Pisk 55 g æggehvider og 15 g sukker næsten stive på en røremaskine. Hæld den 118° varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning, og pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend først lidt af marengsen i mandelblandingen og derefter forsigtigt resten.

Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 8-10 minutter ved 150° varmluft, og lad dem køle helt af.

Mandaringanache med olivenolie

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring mandarinsaft og fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Rør olivenolien i, og stavblend. Stil mandaringanachen i køleskabet i et par timer.

Par macaronbundene to og to. Kom mandaringanachen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt ganache ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde. Lad kagerne hvile i køleskabet i mindst 24 timer.