Rosmarin focaccia med god olivenolie

Luk øjnene og forestil dig duften af nybagt focaccia-brød, der breder sig i hjemmet. Det er virkelig noget af det bedste, vi ved.

Det italienske focaccia-brød er på en gang sprødt og blødt, og det vækker minder om solskin og Italien.

Nybagt focaccia er altid et hit, og brødet kan serveres til aperitif eller som tilbehør til grønne salater, grill-aften, til gode supper eller bruges til frokost sandwich. Og til focaccia hører selvfølgelig god frisk olivenolie af høj kvalitet 😋 

Husk, at du kan toppe din focaccia med lige det, som du har lyst til. Krydderurter, oliven, ost eller grøntsager.

TID: ca. 20 min (+ 3 timers hævning)

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.

4 spsk god olivenolie, fx en af vores klassiske olivenolier eller Affiorato olivenolie
250 g hvedemel (gerne tipo 00)
150 ml lunkent vand
6 g gær
1 kvist rosmarin
Flagesalt

 

Focaccia med rosmarin og olivenolie, O&CO opskrift

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i vandet (ca. 35°) i en stor skål, og tilsæt 1 spsk olivenolie. 

Tilsæt hvedemel og salt lidt efter lidt i til dejen er samlet, men blød og klistret.

Dæk skålen med et let fugtigt klæde, og lad den hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Pensl et ovnfast fad eller dyb bageplade (ca. 20 x 30 cm) med olivenolie. Du kan også vælge at beklæde fadet med bagepapir smurt med olie. Læg ​​dejen i fadet uden at håndtere den.

Lad dejen efterhæve i fadet i 30 min et lunt sted. 

Bland 4 spsk vand, 3 spsk olivenolie i en lille skål.

Tryk forsigtig dejen ud mod fadets kanter – undgå at trykke luftboblerne ud – og form små runde fordybninger med fingrene med 3-4 cm mellemrum i overfladen af dejen.

Hæld vand-/olieblandingen over, og lad den efterhæve i yderligere 30 min et lunt sted.

Forvarm ovnen til 220°. Fordel rosmarinblade på dejen, drys med lidt flagesalt og bag i 20 min til foccaciaen er gyldenbrun.

Servér fx det lune focaccia med små skåle af din yndlingsolivenolie og lidt flagesalt til at dyppe brødet i.

Bon appétit!