Gastro-venner: Ditte Ingemanns inspirerende opskrifter

Vi har fulgt Ditte Ingemanns madunivers i mange år og elsker at lade os inspirere af Dittes kreative og passionerede tilgang til mad. Hver gang Ditte Ingemann udgiver en ny kogebog, formår hun at sætte fokus på de gode råvarer og det velsmagende, nærende måltid. Derfor er Dittes kogebøger naturligvis en del af vores kuraterede udvalg af de bedste kogebøger, som du finder her

To af vores absolut yndlingskogebøger fra Ditte er Hverdagsvegetar og Solo, der begge rammer plet, når det handler om aktuelle vinkler på den gode hjemmelavede mad.

I Hverdagsvegetar giver Ditte os masser af inspiration til at spise mere grønt med ikke færre end 80 moderne grønne retter – helt bestemt en moderne klassiker på kogebogshylden. I Solo er der fokus på de små husholdninger, og med fin sans for både velsmag, æstetik og hygge deler Ditte ud af sine bedste råd til at mindske madspild, anvende råvarer på nye måder og købe overvejet og lækkert ind. Denne kogebog har været savnet.

Vi har fået lov at dele et udvalg af vores yndlingsopskrifter fra Hverdagsvegetar og Solo – en perlerække af smagsprøver på Dittes opskriftsunivers.

Små fiskepakker en papillotte

De små fiskepakker er både hyggelige på spisebordet, og så smager de, så madenglende synger. Prøv at toppe fisken med en god floral olivenolie eller vores friske citronolie.

Find opskriften på fiskepakkerne her

Auberginefad med sprød rasp og mozzarella

Comfort food galore! De bagte auberginer med pecorino og mozzarella smelter på tungen og er ren godhed. Del retten med dine yndlingsmennesker eller nyd det hele selv!

Find opskriften på auberginefad her

Shakshuka med kikærter, æg og feta

Det nordafrikanske morgenmåltid, der er perfekt til mørke, skandinaviske aftener. Vi elsker denne krydrede tomatsauce med pocheret æg og feta både på morgenbordet og til aftensmad. Top den med en dejlig græsset olivenolie og mærk chilivarmen brede sig :)

Find opskriften på Shakshuka her

Fladbrød med hummus, halloumi og granatæble

Det perfekte måltid til travle dage! Fladbrødet er snydenemt at forberede og smager virkelig skønt. Vi elsker at dryppe lidt af vores mynteolie og granatæbleeddike over den cremede og gyldenstegte halloumi.

Find opskriften på fladbrød med hummus, halloumi og granatæble

 

Surdejsbrød med stegte kantareller svøbt i fløde

Lækker og nem aftensmad, når kantarellerne er i sæson fra juli til oktober, men du kan sagtens bruge andre typer svampe, fx østershatte. Vi tilsætter gerne et par dråber trøffelolie som en ekstra luksus.

Find opskriften på surdejsbrød med kantareller her

Opskrift på surdejsbrød med stegte kantareller svøbt i fløde af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

Peberfrugt- og tomatsuppe med halloumitern

En skøn, varmende suppe med masser af aromatisk smag fra bagte peberfrugter og tomater. Server med ristede halloumitern, et drys persille og hjemmelavede brødcroutoner eller et godt brød – og selvfølgelig toppet med et par gode dråber olivenolie.

Få opskriften på peberfrugt- og tomatsuppen her

Peberfrugt- og tomatsuppe med halloumitern af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

Vegetarisk shepherd's pie

Det vegetariske take på den britiske klassiker er lækker simremad, der varmer sjæl og krop.

Find opskriften på shepherd's pie her

Opskrift på vegetarisk shepherd's pie af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

Find mere inspiration i vores opskrifts-univers her