Surdejsbrød med stegte kantareller svøbt i fløde
De lækre svampe på surdejsbrød er en nem og lækker aftensmad, som også kan bruges til forret eller snack. Vi elsker selv at bruge kantareller, men du kan sagtens udskifte dem med andre typer af svampe, fx østershatte eller champignon. Kantareller er i sæson fra juli til oktober.
Hvis du ligesom os er vild med trøffel, kan du dryppe med lidt af vores sorte trøffelolie henover svampene eller skifte balsamicoen ud med vores trøffelbalsamico. Det er ren lækkerhed.
Opskriften er et uddrag fra Ditte Ingemanns kogebog Hverdagsvegetar, som du kan finde her
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 25 min
|
Tid i alt 25 min
|
Ingredienser
400 g kantareller
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
2 spsk smør
Salt og peber
2 kviste timian
2 dl fløde
8 skiver godt surdejsbrød
4 spsk balsamico, fx lagret balsamico eller trøffelbalsamico
Sådan gør du
Start med at rengøre svampene, hvilket gøres nemmest med en lille børste – det tager lidt tid, men er klart det værd. Du kan også skylle dem i vand, men så er det vigtigt at få dem tørret meget grundigt bagefter.
Hvis svampene er store, så skær dem ud i mindre stykker. Hak hvidløg og skalotteløg helt fint.
Varm smørret op på en stor pande og svits hvidløg, løg og svampe heri. Krydr med salt og peber. Hak rosmarin helt fint og tilsæt den. Vend det hele godt rundt og svits i cirka 4-5 minutter. Det må gerne blive stegt en smule hårdt, så svampene tager farve og får en gylden stegeskorpe.
Tilsæt nu fløden og lad den koge en smule ind. Krydr igen med salt og peber.
Fordel blandingen på skiver af godt, ristet brød.
Kom balsamicoen på panden og lad det koge op og ind til en tyk glace – det tager kun et øjeblik (dette trin kan du springe over, hvis du bruger en lagret balsamico eller trøffelbalsamico).
Server retten med frisk rucola eller anden grøn salat og et par dryp lækker trøffelolie.
Bon appétit :)
Flere opskrifter fra Hverdagsvegetar af Ditte Ingemann:
Peberfrugt- og tomatsuppe med halloumitern
Vegetarisk shepherd's pie
Læs mere om Ditte Ingemann her