Shakshuka med kikærter, æg og feta

Shakshuka med kikærter, æg og feta, opskrift fra Ditte Ingemann, Oliviers & Co

Shakshuka er en nordafrikansk ret, som laves med en krydret tomatsauce, hvori der pocheres æg. Den spises traditionelt som morgenmad, men hjemme hos os bliver den ofte serveret som et aftenmåltid. Du kan sagtens variere retten ved at erstatte kikærterne med andre typer bønner, fx hvide bønner, eller toppe retten, fx med tern af avocado og ristede, hakkede mandler. 

Hvis du ønsker en lidt mildere version af retten, kan du udskifte chilisaucen med den aromatiske franske chili Piment d'Espelette. Og husk selvfølgelig at toppe shakshuka'en med god olivenolie ;)

Piment d'espelette

Opskriften er et uddrag fra Ditte Ingemanns kogebog Solo med opskrifter til den lille husholdning – køb kogebogen her

Kogebog Solo af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

 

Antal 1 person
Arbejdstid 20 min
Tid i alt 25 min

Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1 tsk fennikelfrø
2 tsk sukker
1 dåse flåede eller hakkede tomater
2 tsk stærk chilisauce eller harissa (erstat med 2 tsk piment d'espelette for mildere version)
125 g kogte kikærter
2-4 æg, alt efter appetit
Salt
50 g feta

Foto: Ditte Ingemann

Sådan gør du

Kom løg, hvidløg, spidskommen, paprika, fennikelfrø, sukker, hakkede tomater og chilisauce eller harissa i en blender og blend blandingen til en glat sauce. 

Kom saucen i en dyb pande, og lad saucen koge op. Smag til med salt, chili og sukker. Vend kikærterne i. 

Lav små fordybninger i saucen og slå æggene ud deri. Lad det simre i 5-6 minutter, eller indtil hviden har sat sig – kom evt låg på panden. Smuldr feta henover inden servering.

Server retten med ristede pitabrød, god olivenolie og pynt med persille, mynte eller koriander. 

Flere opskrifter til den lille husholdning:

Auberginefad med sprød rasp og mozzarella
Små fiskepakker en papillotte
Fladbrød med hummus, halloumi og granatæble

Læs mere om Ditte Ingemann her