Auberginefad med sprød rasp og mozzarella

Auberginefad med sprød rasp og mozzarella, opskrift fra Ditte Ingemann

Italienerne kalder denne klassiske ret for melanzane, og vi indrømmer, at den kræver en smule tid i køkkenet. Til gengæld lover vi, at den er det hele værd! Kombinationen af bagte auberginer, tomatsauce og smeltet mozzarella varmer helt ind i sjælen og sender tankerne afsted mod sydeuropæiske himmelstrøg.

Opskriften er fra Ditte Ingemanns kogebog Solo, og vi kan stærkt anbefale at nyde retten i dit eget dejlige selskab med et godt glas vin til. Retten rækker sagtens til mere end én dag og er frysevenlig. Det er også en god opskrift at kende til, når du får gæster, for den kan sagtens forberedes dagen før og blot sættes i ovnen, når gæsterne kommer. 

Vi anbefaler, at du topper auberginefadet med en dejlig græsagtig ekstra jomfru olivenolie eller vores basilikumoliehvidløgsolie eller chiliolie). Det sætter en perfekt prik over i'et.

Opskriften er et uddrag fra Ditte Ingemanns kogebog Solo med opskrifter til den lille husholdning – køb kogebogen her

 

Kogebog Solo af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

 

 

Antal 4 personer
Arbejdstid 25 min
Tid i alt 2 timer 10 min

Ingredienser

2 auberginer, ca. 500 g
4 spsk olivenolie, fx La Classique
Salt og peber
100 g pecorino eller parmesan
1 kugle frisk mozzarella
2 spsk rasp
God græsset olivenolie til at toppe retten med, fx L'Extraverte

Til tomatsauce
2 spsk olivenolie, fx La Classique
3 fed hvidløg
2 ansjoser (kan undlades)
2 dåser flåede eller hakkede tomater
2 spsk kapers
1 spsk balsamico, fx lagret balsamico fra Modena
2 tsk havsalt og peber

Auberginefad med sprød rasp og mozzarella, opskrift fra Ditte Ingemann

Sådan gør du

Skær auberginerne i skriver á ca 1 cm, og vend alle skiverne med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på et par bageplader med bagepapir. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20-22 minutter, til de er bløde og gyldne. Vend dem gerne undervejs.

Mens auberginerne hygger sig i ovnen, laves tomatsaucen. Varm olivenolie op i en gryde, finhak hvidløget og svits det i olivenolien sammen med ansjoserne. Tilsæt de flåede tomater, kapers, balsamico og salt, og lad saucen simre ved middel varme i 25-30 minutter – rør undervejs. Blend saucen, hvis du ønsker en helt glat sauce, og smag til med salt og peber.

Riv pecorinoen. Fordel et tyndt lag tomatsauce i bunden af et ildfast fad. Læg et lag auberginer og drys med revet pecorino – fortsæt indtil al tomatsauce, aubergine og pecorino er brugt op. Top til sidst med skiver af mozzarella, drys med rasp, salt og peber og dryp lidt god olivenolie henover retten. 

Kom folie over fadet, og bag det i ovnen i 50 minutter vd 175 grader varmluft. Tag herefter folien af, og stil fadet tilbage i ovnen igen, og bag det i 5-6 minutter, indtil osten er smeltet, og raspen er sprød. 

Bon appétit :)

Flere opskrifter til den lille husholdning af Ditte Ingemann:

Små fiskepakker en papillotte 
Shakshuka med kikærter, æg og feta
Fladbrød med hummus, halloumi og granatæble

Læs mere om Ditte Ingemann her