12 gode idéer til julens gaver

12 gode idéer til julens gaver

Noget af det allerbedste ved julen er at give en gave, der vækker glæde – og hvis du spørger os, er de bedste gaver dem, der kan spises.

Der er heldigvis mange muligheder for at forkæle dem, du holder af, enten med en julekalender, adventsgaver, pakkekalender eller værts- og værtindegaver til julens mange hyggelige arrangementer. Og selvfølgelig med en dejlig gave under juletræet.

Nogle kan bedst lide at være i god tid, andre kommer først i julestemning, når julens hyggelige lys i gaderne bliver tændt. Vi har hvert år mange søde kunder, der shopper julens gourmet gaver til de heldige, lige fra årets julekollektion lander fra Frankrig i butikken i oktober og frem til juleaften.

Vi anbefaler at bestille i god tid, hvis du gerne vil sikre dig dine favorit gourmet gaver fra årets julekollektion, fx gourmet julekalenderen og juleolivenolien, der kun fås i meget begrænset antal.

Har du brug for vejledning til at finde den bedste gave, er vi klar både i vores hyggelige butik på Gammel Kongevej som altid, i vores nye stade i TorvehallerneKBH og selvfølgelig på chat, telefon og mail. Spørg os endelig – vi vil meget gerne hjælpe.

Som inspiration får du her vores favoritter til de bedste gourmet gaver fra årets julekollektion, der uden tvivl vil tænde julelys i modtagerens øjne ;) Og måske får du selv lov til at smage!  

1. Affiorato – årets allerførste høst

Affiorato ekstra jomfru olivenolie, årets første høst, Oliviers & Co

Årets allerførste olivenolie er noget helt særligt! Den vidunderlige grønne olivenolie fra den prisvindende producent er luksus i køkkenet, der tager smagsløgene direkte til Siciliens smukke olivenlunde.

Geraci familien har igennem generationer udviklet en unik udvælgelsesproces, der sikrer, at kun de bedste sunde Nocellara del Belice oliven udvælges og presses til årets Affiorato. De fine grønne oliven håndhøstes i oktober, dvs tidligt på høstsæsonen, og resultatet er den lækreste cremede og græsagtige olivenolie med noter af grønne æbler, tomatblad og friske mandler.

Den bedste gave til alle, der elsker olivenolie!

2. Gourmet adventskalender

Spiselige gourmet adventsgaver og julegaver fra Oliviers & Co
Vil du gerne forkæle en helt særlig madglad person med skønne gourmet adventsgaver de fire søndage op til jul? Vi har et stort udvalg af de bedste gourmet sager, så du nemt kan sammensætte dine fire forskellige adventsgaver lige efter modtagerens hjerte.

Vælg fx en lækker ekstra jomfru olivenolie, et frugtigt olie & eddikesæt, en luksuriøs lagret balsamico fra Modena og en gaveæske med salte spreads og krydderier.

Eller vælg fire søde gaver til en heldig modtager, der elsker den søde juletid, fx de bedste italienske chokoladetrøfler, den fineste franske hvide nougat bar, en gaveæske med fire søde spreads i fine små glas og en traditionel Pandoro julekage.

Du kan også kombinere de dejlige spiselige sager med godt køkkengrej, en flot kogebog, smukt håndlavet keramik eller lækker fransk sæbe og creme – i vores kuraterede udvalg finder du nemt fire gaver, der vil glæde alle kokke.
Husk, vi pakker gerne ind – også til 4 forskellige fine adventsgaver.
 

3. Årets limited edition juleolivenolie

Limited edition jule olivenolie i smuk flaske fra Oliviers & Co

For mange af vores søde stamkunder er juleolivenolien blevet en fast tradition og et must på et smukt dækket julebord eller som dén gave, favorit-kokken bare må have hvert år.

Årets juleolivenolie er en suveræn Grand Cru olivenolie skabt af vores dygtige og prisvindende producent Sabino Leone i Puglia i Italien. Her er tale om en meget elegant ekstra jomfru olivenolie i højeste kvalitet, som alle vil elske. Den er græsagtig, velsmagende og perfekt til at dyppe nybagt brød i, hvis du skal drømme dig lidt til Italien.

Og så kommer den i den smukkeste flaske, der uden tvivl vil sprede magi og julestemning på bordet. Juleolien pakkes ind i en fin æske. Den perfekte værtsgave eller adventsgave.

Pris kr. 299,-

4. Årets smukke juleduo gaveæske 

Juleduo gaveæske med juleolivenolie og hvid balsamico fra Oliviers & Co

Juleduo gourmet gaveæske med julens suveræne limited edition ekstra jomfru olivenolie og vores Condiment Blanc, der ligesom balsamico indeholder druemost. Druemosten giver eddiken mere dybde og gør den sødere end andre hvidvinseddiker – men naturligvis uden tilsat sukker. Helt som du ville forvente af en hvid balsamico skabt efter alle kunstens regler i Modena.

Et fantastisk italiensk olie/eddikesæt, der passer perfekt til vinterens og julens råvarer og favoritretter. Dejlig klassisk gave til den ægte gourmand, der sætter pris på autentisk smag og den bedste kvalitet.

Pris kr. 349,- 

5. Økologisk olivenolie og balsamico

Økologisk duo gaveæske med ekstra jomfru olivenolie og balsamico, Oliviers & Co

Skønt økologisk sæt med mild og cremet Grand Cru olivenolie og klassisk balsamico – perfekt til vinterens råvarer og sæsonens retter. Ekstra jomfru olivenolien har dejlige noter af tørrede Middelhavsurter og pinjekerner og er produceret af en af vores dygtigste økologiske olivengårde af familien Clemente i Puglia. Dertil lækker økologisk balsamico, naturligvis produceret i Modena efter alle kunstens regler.

En rendyrket gave med vægt på kompromisløs kvalitet og økologi – og en perfekt gaveæske til værtsparret eller feinschmeckeren.

Pris kr. 229,-

6. Vintertrio – solskin på flaske

Gourmet gaveæske vintertrio citronolie, basilikumolie, æblekardemommeeddike, Oliviers & Co

Gourmet gaveæske med en lækker frugtig trio, der bringer solskin på tallerkenen. Vores populære citronolivenolie, basilikumolivenolie og årets limited edition eddike med æble og et strejf af kardemomme er tre dejlige smagsgivere, der kan kombineres på alle vinterens salater med kål, bælgfrugter og rodfrugter, på fisk og grøntsager.

Den nemmeste velsmag, der bringer solskin til vinterkøkkenet.

Pris kr. 299,-

7. Ikoniske klassikere gennem 25 år

Gaveæske med ikoniske O&Co-klassikere, La Classique olivenolie, basilikumolie, sølvbalsamico og kryddersalt, Oliviers & Co

Smuk gaveæske med de fire mest elskede produkter fra Oliviers & Co. I over 25 år har disse produkter været vores absolutte bestsellere med en fast plads på køkkenhylden hos mange af vores stamkunder.

Spansk La Classique ekstra jomfru olivenolie, basilikumolivenolie, lagret sølvbalsamico og den grønne krydderurtesalt – nemme at kombinere og bruge hver for sig til alle salater, tærter, pastaretter, supper, ovnbagte grøntsager og meget mere.

Den perfekte introduktion til Oliviers & Co til en heldig modtager, der endnu ikke kender vores smagsunivers – og en stensikker vinder hos dem, som gør.

Pris kr. 319,-

8. Til den stilsikre: fem favoritter i fine flakoner

Gaveæske med fem favoritter, basilikumolie, citronolie, sort trøffelolie, pink grape eddike og figenbalsamico fra Oliviers & Co

Elegant gourmet gaveæske med fem søde flasker, der lyser op som de fineste juveler. Flakonerne indeholder eksklusiv sort trøffelolie, sødmefyldt pink grape eddike og figenbalsamico og aromatiske olivenolier presset med frisk basilikum og citron. 

En smuk gave til den stilsikre. Flakonerne pynter på køkkenhylden og på et smukt dækket bord og kan bruges igen og igen, fx til dressing.

Pris kr. 399,-

9. Råt ydre – fløjlsblødt indre

Gaveæske med gusto intenso lagret balsamico fra Modena, Oliviers & Co 

Kender du en kok, der skal have noget særligt? Så har vi den perfekte gave, og både gaveæsken og indholdet vil gøre indtryk.

Vores eksklusive balsamico Gusto Intenso er i absolut topklasse: fantastisk intensitet og længde i ganen, bouquet med perfekt balance mellem sødme og syrlighed, kraftfulde træagtige og frugtige noter, brilliant sort farve og den sublime sirupagtige konsistens, der kendetegner ægte lagret IGP balsamico fra Modena skabt efter alle kunstens regler.

Den overraskende – og plastik-frie – gaveæske præsenterer de fløjlbløde dråber i den elegante flaske med silketryk i en rå indpakning.

Kommer snart! Pris kr. 319,-

10. Nemt og sundt i den sødeste gaveæske

Gaveæske med fire olivenolier med smag fra Oliviers & Co

En super sød og fin gaveæske, der åbner op til fire lækre italienske olivenolier. Vores olivenolier med smag er fremstillet af friske og hele modne citrusfrugter og krydderurter og friske grønne oliven fra vores dygtige producent i solrige Calabrien (Italiens 'tå'), som bliver håndhøstet og presset samtidig få timer efter høst. 100 % naturlige ingredienser og ingen tilsatte aromaer eller æteriske olier.

Giv gaven til en heldig modtager, der fx kan bruge olivenolierne på græsk yoghurt eller i smoothies om morgenen, på sandwich eller salaten til frokost og i tærten, suppen eller til de ovnbagte grøntsager til aftensmaden.

Nemme, sunde smagsgivere, der bringer glæde.

Pris kr. 319,- 

11. Bæredygtig indpakningGaveindpakning med furoshiki fra Oliviers & Co

Skal indpakningen være noget helt særligt? Måske til en helt speciel person, der sætter pris på den ekstra omtanke?

I år kan den udvalgte gave pakkes ind i vores nye unikke furoshiki udviklet specielt til Oliviers & Co. Furoshiki er den traditionelle japanske måde at pakke gaven omhyggeligt ind i et fint stykke stof, der gør indpakningen til en ekstra gave i sig selv. En furoshiki er ofte fint dekoreret, altid nøje udvalgt og beregnet til at blive brugt igen og igen.

Vores furoshiki er i økologisk bomuld med fint gyldent tryk af oliventræer. Fås kun i meget begrænset antal.

Pris kr. 39,-

12. Julens bedste confit-trio

Eksklusiv julechutney trio

Hvert år til jul ser vi frem til at servere julens lækreste trio af confits, der passer perfekt til julens skønne selskaber, de gode oste, luksus tapas og julefrokoster.

Det er ren forkælelse på glas, lavet efter de bedste franske forskrifter og smagssat med de skønneste vine – langsomt konfiterede figner med Barolo, pærer med Moscato og rødløg i Barbera d'Alba fra Piemonte og balsamico fra Modena.

Specielt gode til fåre- og gedeost og foie gras! Og prikken over i'et til stegt kød, fjerkræ og postejer. Tre dejlige smagsoplevelser i fin æske, der hæver julens retter til gourmet. Ideel gave til værtsparret.

 Pris kr. 169,-

 Spiselige gaver i fine gaveæsker fra Oliviers & Co

Vi håber, du er blevet inspireret til at finde de bedste spiselige gaver, der passer lige præcis til de heldige modtagere, du gerne vil glæde. Husk, at vi altid gerne hjælper og vejleder, hvis du har spørgsmål. Spørg os endelig på chat, telefon og og mail – eller i vores butikker på Gammel Kongevej og i TorvehallerneKBH – vi vil meget gerne hjælpe.

Find årets julekollektion her