Peberfrugt- og tomatsuppe med halloumitern

Suppe er altid en god ide. Især på de lidt køligere aftener. 

I denne opskrift fra Ditte Ingemann bliver peberfrugter og tomater først bagt, hvilket giver en skøn aromatisk og sødlig smag. Dette trick kan du også bruge til andre supper, for når du bager eller rister grøntsager, bliver smagen dybere og mere intens. 

Servér suppen med godt surdejsbrød – du kan fx lave dine egne croutoner ved at skære brødet i tern og riste det på en pande sammen med vores hvidløgs- eller basilikumolie

 

Opskriften er et uddrag fra Ditte Ingemanns kogebog Hverdagsvegetar, som du kan finde her

Kogebog Hverdagsvegetar af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

3 røde peberfrugter
2 rødløg
700 g tomater
5 fed hvidløg
2 spsk olivenolie, fx La Classique
Salt og peber

4 dl grøntsagsbouillon
1 håndfuld bredbladet persille
6 spsk olivenolie, fx La Classique
1 spsk balsamico, fx lagret balsamico

 

Desuden:

200 g halloumi 
Olivenolie til stegning, fx La Classique
Finthakket persille
Evt. ristet brød 

SÅDAN GØR DU

Rens peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne. Pil rødløgene, skær løg og tomater i mindre stykker og læg dem på en bageplade med peberfrugter og hvidløg (med skal). 

Vend olie, salt og peber rundt i grøntsagerne og bag det hele ved 200 grader i ca. 1 time – husk at røre i grøntsagerne undervejs. 

Fjern skallerne fra hvidløgsfeddene og kom grøntsagsblandingen i en blender med rengjort persille, olivenolie, balsamico og bouillon.

Blend det hele godt til suppen er cremet og glat, ca. 2 minutter. Hæld suppen i en gryde og varm den op – tilsæt mere bouillon alt efter hvilken konsistens du ønsker. 

Skær halloumien ud i små tern og rist dem gyldne og sprøde. Smag suppen til med salt og peber og server den med halloumitern, et drys persille og gode, hjemmelavede brødcroutoner. 

Flere opskrifter fra Hverdagsvegetar af Ditte Ingemann:

Surdejsbrød med stegte kantareller svøbt i fløde
Vegetarisk shepherd's pie

Læs mere om Ditte Ingemann her

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
____________________________________________________

O&CO nyheder