Peberfrugt- og tomatsuppe med halloumitern

Peberfrugt- og tomatsuppe med halloumitern, opskrift fra Ditte Ingemann, Oliviers & Co

Suppe er altid en god ide. Især på de lidt køligere aftener. 

I denne opskrift fra Ditte Ingemann bliver peberfrugter og tomater først bagt, hvilket giver en skøn aromatisk og sødlig smag. Dette trick kan du også bruge til andre supper, for når du bager eller rister grøntsager, bliver smagen dybere og mere intens. 

Vi topper altid suppen med en god olivenolie. Og til denne suppe anbefaler vi fx vores basilikumolie, hvidløgsolie, chiliolie eller en god græsagtig olivenolie.

Servér suppen med godt surdejsbrød – du kan også lave dine egne croutoner ved at skære brødet i tern og riste det på en pande med en god olivenolie.

 

Opskriften er et uddrag fra Ditte Ingemanns kogebog Hverdagsvegetar, som du kan finde her

Kogebog Hverdagsvegetar af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min
Tid i alt 1 time 30 min

Ingredienser

3 røde peberfrugter
2 rødløg
700 g tomater
5 fed hvidløg
2 spsk olivenolie, fx La Classique
Salt og peber

4 dl grøntsagsbouillon
1 håndfuld bredbladet persille
6 spsk olivenolie, fx La Classique
1 spsk balsamico, fx lagret balsamico 

Desuden:
200 g halloumi 
Olivenolie til stegning, fx La Classique
Finthakket persille
Evt. ristet brød 

Sådan gør du

Rens peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne. Pil rødløgene, skær løg og tomater i mindre stykker og læg dem på en bageplade med peberfrugter og hvidløg (med skal). 

Vend olie, salt og peber rundt i grøntsagerne og bag det hele ved 200 grader i ca. 1 time – husk at røre i grøntsagerne undervejs. 

Fjern skallerne fra hvidløgsfeddene og kom grøntsagsblandingen i en blender med rengjort persille, olivenolie, balsamico og bouillon.

Blend det hele godt til suppen er cremet og glat, ca. 2 minutter. Hæld suppen i en gryde og varm den op – tilsæt mere bouillon alt efter hvilken konsistens du ønsker. 

Skær halloumien ud i små tern og rist dem gyldne og sprøde. Smag suppen til med salt og peber, top med god olivenolie og server den med halloumitern, et drys persille og godt brød eller hjemmelavede brødcroutoner. 

Flere opskrifter fra Hverdagsvegetar af Ditte Ingemann:

Surdejsbrød med stegte kantareller svøbt i fløde
Vegetarisk shepherd's pie

Læs mere om Ditte Ingemann her