Små fiskepakker en papilotte

Små fiskepakker en papilotte, opskrift fra Ditte Ingemann, Oliviers & Co

De små fiskepakker er fulde af velsmag, og så ser de skønne ud på spisebordet. Du kan sagtens bruge grøntsager fra frost, fx en blanding med forskellige typer af grøntsager, og lege med andre typer af fisk. Vi vil dog slå et slag for at bruge en fed creme fraiche og frisk estragon, som giver retten en virkelig lækker smag. 

Brug en god ekstra jomfru olivenolie til at dryppe henover fisken og grøntsagerne, fx en god floral olivenolie som økologiske Oleificio Geraci fra Sicilien eller vores citronolie, der er lavet på friskpressede citroner.

Opskriften er et uddrag fra Ditte Ingemanns kogebog Solo med opskrifter til den lille husholdning – køb kogebogen her

Kogebog Solo af Ditte Ingemann hos Oliviers & Co

 

Antal 1 personer
Arbejdstid 10 min
Tid i alt 30 min

Ingredienser

1 porre
1 torskefilet
1 gulerod
2 spsk creme fraiche, gerne en fed variant, 38 %
2 spsk god ekstra jomfru olivenolie, fx Oleificio Geraci eller citronolie
Salt og peber
2 kviste estragon

Foto: Ditte Ingemann

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rens porren grundigt, og skær den i tynde ringe. Skræl guleroden, og skær den i små tern.

Bred et stykke bagepapir ud på køkkenbordet, og fordel porreskiver og gulerodstern midt på papiret. Læg torskefileten ovenpå, og smør creme fraiche hen over fisken. Dryp med citronsaft, olivenolie, og krydr med salt og peber.

Hak estragon fint, og drys henover. Luk pakken, og læg den i et fad eller på en bageplade.

Bag pakken i ca. 18-20 minutter, eller indtil fisken lige præcis er tilberedt. Fisken kan serveres med brød eller små kogte kartofler. 

Bon appétit :)

 

Flere opskrifter til den lille husholdning af Ditte Ingemann:

Auberginefad med sprød rasp og mozzarella
Shakshuka med kikærter, æg og feta
Fladbrød med hummus, halloumi og granatæble

Læs mere om Ditte Ingemann her