Tomatsalat med ferskner/blommer og løvstikke

Tomatsalat med ferskner/blommer, løvstikke, olivenolie og figenbalsamico, opskrift fra Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Måske kender du Anholt Bageri & Gartneri på den lille danske ø?

Det er Albertine Nordby Rasmussen, der med hjælp fra gode venner og familie driver bageriet, gartneriet og spisestedet i sommerhalvåret, bl.a. med langbordsmiddage i haven hver fredag for fulde huse.

Vi er så heldige, at vi har fået lov at dele nogle af Albertines favoritopskrifter med jer – her får du Albertines yndlingsopskrift på tomatsalat med ferskner eller blommer eller begge dele, der giver en dejlig sødme til salaten, som vendes i lækker olie & eddikedressing med ekstra jomfru olivenolie og figenbalsamico.

Uden for højsæsonen laver Albertine og holdet bag arrangementer og catering i hele landet for alle, der gerne vil have lidt 'Anholt-magi' på tallerknerne – læs mere om Anholt Bageri & Gartneri og få inspiration til din egen langbordsmiddag her

Antal 4 personer
Arbejdstid 0 min Tid i alt  time

Af: Anholt Bageri & Gartneri

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
La Classique økologisk ekstra jomfru olivenolie
Figenbalsamico fra Modena
Fra markedet
Ca 1,5 kg blandede tomater i forskellige størrelser, former og farver. 
4 ferskner eller 8 blommer
20 g ristede pinjekerner
Et par stængler frisk løvstikke 
Røde og/eller grønne basilikumblade
Salt og peber

 

 

Sådan gør du

Skyl og skær tomater og ferskner og/eller blommer ud i forskellige størrelser og bland dem sammen i en skål. Nip løvstikke af stænglerne og hak den groft. Vend det med balsamico, olivenolie, en lille håndfuld basilikumblade samt salt og peber. 

Rist pinjekernerne til de er gyldenbrune og stil dem til side. 

Anret tomaterne på et fad, drys med ristede pinjekerner og pynt med basilikumblade, lidt ekstra balsamico og olivenolie.

Tip! Hvis der går der nogle timer, før du skal servere retten, kan du med fordel vente med at blande tomaterne med olie og balsamico, så tomaterne ikke bliver kedelige, inden du skal spise retten. Du kan med fordel skære tomaterne på forhånd og hælde “tomatvandet” fra, inden du vender tomaterne med olie/balsamico.

Bon appétit!

Opskrifter fra Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Find flere opskrifter fra Anholt Bageri & Gartneri her

Aubergine & ricotta creme med råmarinerede, friske figner

Rustik rødbedesalat med hindbærvinaigrette og ristede hasselnødder

Efterårsret med bagt græskar, grillet kål og burrata