Rustik rødbedesalat med hindbærvinaigrette og ristede hasselnødder

Rustik rødbedesalat med hindbærvinaigrette, gedeost og hasselnødder, Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Måske kender du Anholt Bageri & Gartneri på den lille danske ø?

Det er Albertine Nordby Rasmussen, der med hjælp fra gode venner og familie driver bageriet, gartneriet og spisestedet i sommerhalvåret, bl.a. med langbordsmiddage i haven hver fredag for fulde huse.

Vi er så heldige, at vi har fået lov at dele nogle af Albertines favoritopskrifter med jer.

Her får du opskriften på den skønneste rustikke rødbedesalat, som smages til med lækker hindbærvinaigrette og toppes med gedeost og ristede hasselnødder.

Uden for højsæsonen laver Albertine og holdet bag arrangementer og catering i hele landet for alle, der gerne vil have lidt 'Anholt-magi' på tallerknerne – læs mere om Anholt Bageri & Gartneri og få inspiration til din egen langbordsmiddag her

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min Tid i alt 1 time 20 minutter

Af: Anholt Bageri & Gartneri

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
La Classique økologisk ekstra jomfru olivenolie
Hindbæreddike

Fra markedet
700 g rødbeder
1 bakke friske hindbær
1 tsk grov sennep
1 spsk honning 
100 g frisk gedeost
50 g hasselnødder (vi elsker de afskallede fra Piemonte)
Friske urter (fx. kørvel, estragon, persille osv)
Salt og peber Opskrift på rustik rødbedesalat med hindbærvinaigrette, Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Sådan gør du

Skyl rødbederne og rens dem ved at skære enderne af. Kom dem hele på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag rødbederne ved 200 grader i ca 50 minutter – indtil de er møre. 

Mens rødbederne bager, laves hindbærvinaigrette. Mos halvdelen af hindbærrene med en gaffel og tilføj hindbæreddike, olivenolie, honning og grov sennep. Smag til med salt og peber (vinaigretten kan kræve lidt ekstra salt og peber, da rødbederne er meget neutrale i smagen). 

Kom nu hasselnødderne i et fad og lad dem bage med i de sidste 10 minutter af rødbedernes bagetid. De er klar, når de er gyldenbrune på overfladen. (Hvis du anvender hasselnødder med skal, kan den med fordel fjernes ved at gnide et viskestykke over hasselnødderne, efter de er ristede).

Når rødbederne er færdigbagt, fjernes skallen under rindende koldt vand. Rødbederne skæres i mindre mundrette stykker og køler af. Når rødbederne har stuetemperatur vendes de i hindbærvinaigrette – gem evt lidt vinaigrette til servering.

Rødbederne anrettes på et serveringsfad. Drys med hasselnødder, gedeost, resten af de friske hindbær samt lidt friske urter, fx estragon, kørvel eller persille.

Bon appétit!

 

Find flere opskrifter fra Anholt Bageri & Gartneri her

Tomatsalat med ferskner/blommer og løvstikke

Aubergine & ricotta creme med råmarinerede, friske figner

Efterårsret med bagt græskar, grillet kål og burrata