Opskrifter til din langbordsmiddag med 'Anholt-magi'

Opskrifter til din langbordsmiddag fra Anholt Bageri&Gartneri X Oliviers & Co

På den dejlige danske ø Anholt kan man hver fredag i sommerhalvåret nyde fantastiske langbordsmiddage i haven ved Anholt Bageri & Gartneri.

Uden for højsæsonen laver dygtige Albertine Norby Rasmussen og holdet bag @anholtbagerioggartneri arrangementer og catering i hele landet for alle, der gerne vil have lidt 'Anholt-magi' på tallerknerne.

Vi elsker de uformelle langbordsmiddage og fællesskabet om de gode råvarer – og her deler vi lidt Anholt-inspiration til din egen langbordsmiddag.

Langbordsmiddag med oliven, Anholt Bageri & Gartneri X Oliviers & Co 

Fælles om de gode råvarer, bæredygtighed og økologi 

I Albertines mikrobageri er der fokus på gode råvarer, bæredygtighed og økologi. Albertine, der er opvokset på Anholt, driver også øens smukke gartneri, hvor du finder en gårdbutik, friske grøntsager og en vegetarisk morgenmads- og frokost café i det store drivhus – deraf navnet Anholt Bageri & Gartneri.

Hver fredag hele sommeren holder stedet langbordsmiddage i haven for fulde huse, hvor der serveres antipasti i lange baner og sprøde surdejspizzaer fra bageriets pizzaovn.

Op imod 35 af Albertines gode venner samt familie hjælper hende med driften af bageriet og gartneriet i højsæsonen på Anholt. For hende er Anholt Bageri og Gartneri ét stort fællesskab.

Både i gårdbutikken og i Albertines køkken er vi i Oliviers & Co glade for at bidrage til de gode råvarer. I gårdbutikken kan du købe et udvalg af vores olivenolier, oliven og eddiker, så man kan være velforsynet i sommerlandet. Og så bruger Albertine også selv vores produkter i bageriet og i spisestedets køkken.

Langbordsmiddage Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Albertine har med hendes gode ven og samarbejdspartner August Leyssac udviklet opskrifter med produkter fra Oliviers & Co – en håndfuld skønne deleretter, der har stået sin prøve for fulde huse fredag efter fredag ved langsbordsmiddagene i haven.

Lad dig inspirere, kombinér dine egne favoritter – eller lav dem alle til en overdådig middag med fokus på de gode råvarer: din egen langbordsmiddag 'Anholt'-style ❤️

Og har du mulighed, så snyd ikke dig selv for at lægge vejen forbi Albertine og holdet i sommerlandet, når bageriet, gartneriet, caféen og gårdbutikken har åbent i sommerhalvåret.

Følg med i fælleskabet Anholt Bageri & Gartneri på instagram her @anholtbagerioggartneri 

Tomatsalat med ferskner/blommer og løvstikke

Tomatsalat med blommer/nektariner og løvstikke, opskrift fra Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Albertines yndlingsopskrift på tomatsalat med ferskner eller blommer eller begge dele, der giver en dejlig sødme til salaten, som vendes i lækker olie & eddikedressing med ekstra jomfru olivenolie og figenbalsamico.

Find opskriften på tomatsalaten her

Aubergine & ricotta creme med råmarinerede, friske figner

Aubergine & ricotta creme med råmarinerede friske figner, opskrift fra Anholt Bageri & Gartneri X Oliviers & Co

Denne lækre cremede aubergine og ricotta creme toppes med friske figner, der er råmarinerede i god ekstra jomfru olivenolie og pink hvidløgseddike.

Find opskriften på auberginecremen her

Rødbedesalat med hindbærvinaigrette og hasselnødder

Rustik rødbedesalat med hinbærvinaigrette og ristede hasselnødder

Denne skønne, rustikke rødbedesalat smages til med den lækreste hindbærvinaigrette og toppes med cremet gedeost, letristede, afskallede hasselnødder fra Piemonte og lidt friske urter, fx kørvel, estragon eller persille.

Find opskriften på rustik rødbedesalat her

Efterårsret med bagt græskar, grillet kål og burrata

Efterårsret med bagt græskar, grillet kål og burrata, opskrift fra Anholt Bageri & Gartneri X Oliviers & Co

Efterår betyder retter med græskar og kål, og her er en lækker servering med den luksuriøse og cremede burrata.

Græskarret bages med italiensk chiliolie, kålen grilles og efterårsretten krones af en let 'åbnet' burrata og figenbalsamico.

Find efterårsopskriften her

Tak ❤️ til Albertine og August for de lækre opskrifter – og bon appétit!

Langbordsmiddage hos Anholt Bageri & Gartneri, opskrifter og inspiration fra Oliviers & Co