Efterårsret med bagt græskar, grillet kål & burrata

Efterårsret med bagt græskar, grillet kål og burrata, Anholdt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Måske kender du Anholt Bageri & Gartneri på den lille danske ø?

Det er Albertine Nordby Rasmussen, der med hjælp fra gode venner og familie driver bageriet, gartneriet og spisestedet i sommerhalvåret, bl.a. med langbordsmiddage i haven hver fredag for fulde huse.

Vi er så heldige, at vi har fået lov at dele nogle af Albertines favoritopskrifter med jer.

Her får du opskriften på en fantastisk efterårsret,  hvor efterårets græskar og kål får selskab af lækker cremet burrata – og efterårsretten smages til med vores italienske chiliolivenolie og figenbalsamico.

Uden for højsæsonen laver Albertine og holdet bag arrangementer og catering i hele landet for alle, der gerne vil have lidt 'Anholt-magi' på tallerknerne – læs mere om Anholt Bageri & Gartneri og få inspiration til din egen langbordsmiddag her

Antal 4 personer
Arbejdstid 40 min Tid i alt 1 time

Af: Anholt Bageri & Gartneri

Efterår betyder retter med græskar, og vi elsker alle sammen burrata. Vi har derfor sammensat en ret med vores yndlings efterårsgrønt – og selvfølgelig burrata. 

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
2 spsk figenbalsamico fra Modena
3 spsk chiliolie/ olivenolie med chili
Fra markedet
Et halvt hokkaido græskar 
En burrata
10 stilke palmekål og/eller grønkål
5 fed hvidløg med skal
2 spsk hele korianderfrø
En stilk frisk rosmarin 
En stilk frisk salvie
En frisk (citron)chili
Skal fra en øko citron
Lidt smagsneutral olie 
Salt og peber 

Efterårsret med bagt græskar, grillet kål, burrata, figenbalsamico og chiliolie, opskrift fra Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co
Sådan gør du

Forvarm ovnen til 220 grader.

Halver græskarret og skrab kernehuset ud med en ske. Gem den anden halvdel til en anden dag (måske en god efterårssuppe). Skær græskarret ud i grove tern på ca 3x3 cm og kom dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Vend græskarret med chiliolie, friske urter, hele korianderfrø og en smule salt og peber. Tilsæt de hele fed hvidløg, chilien samt skal fra citron. Bages ved 220 grader i ca 25 minutter, eller til græskarret er let gylden og gennembagt. 

Imens renses kålen, og bladene fjernes fra stænglen. Bladene vendes med lidt smagsneutral olie og en smule salt. Varm en tør pande og steg kålen til den har fået lidt farve og er begyndt at falde sammen. 

Når græskarret er kølet af, anrettes retten på et fad med den sprøde kål. Burrataen “åbnes” lidt med fingrene og anrettes til sidst på retten. Inden servering kan du toppe retten med lidt dråber af den gode balsamico samt lidt ekstra
chiliolie.

Bon appétit!

Opskrifter fra Anholt Bageri & Gartneri x Oliviers & Co

Find flere opskrifter fra Anholt Bageri & Gartneri her

Tomatsalat med ferskner/blommer og løvstikke

Aubergine & ricotta creme med råmarinerede, friske figner

Rustik rødbedesalat med hindbærvinaigrette og ristede hasselnødder