Tomatsalat med stegte cherrytomater og ribs

Når de aromatiske tomater er solmodne, skal der selvfølgelig serveres tomatsalat. Og her får du opskriften på en særlig version, der er vores hyldest til de fine tomater.

Denne opskrift har flere nemme og smagfulde tricks i ærmet: en dejlig ekstra jomfru olivenolie, frugtig ribs- og granatæbleeddike, en krydderiblanding, der sender smagsløgene til Italien. Og en håndfuld syrlige sommerribs, som de fleste forbinder med den danske sommer. Er du heldig, kan du måske oveni købet plukke dine ribs direkte fra busken i haven.

Server fx salaten sammen med dejligt brød og som tilbehør til grillet fisk, kød og grøntsager.

I denne opskrift har vi brugt vores limited edition sommereddike med ribs og granatæble. Du finder den her.

DET SKAL DU BRUGE (4 pers)

ca 20 cherrytomater, gerne på stilk
3-4 store aromatiske tomater
En lille håndfuld ribs
En god ekstra jomfru olivenolie, fx guldvinderen Hojiblanca fra Finca La Torre
2 spsk sommer eddike med ribs og granatæble
1 tsk rørsukker
Bruschetta krydderi
Havsalt og friskkværnet peber

Tomatsalat med stegte cherrytomater, ribs og sommer olivenolie og eddike fra Oliviers & Co 

SÅDAN GØR DU

Skær de store tomater i skiver og anret dem på et fad.

Varm 1 spsk ekstra jomfru olivenolie i en pande, og steg cherrytomaterne over høj varme i 5 min med sukkeret. Vend dem flere gange, så de bliver møre og tager farve. Drys derefter med bruschetta krydderiet, og anret de stegte cherrytomater på fadet sammen med lidt ribs.

Rør 4 spsk ekstra jomfru olivenolie sammen med sommer eddiken i en lille skål og fordel dressingen over tomatsalaten. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Server tomatsalaten straks.

Bon appetit!

 

Prøv også vores nemme opskrift på caprese salat med tomater og mozzarella

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder