Tomatsalat med stegte cherrytomater og ribs
Når de aromatiske tomater er solmodne, skal der selvfølgelig serveres tomatsalat. Og her får du opskriften på en særlig version, der er vores hyldest til de fine tomater.
Denne opskrift har flere nemme og smagfulde tricks i ærmet: en dejlig ekstra jomfru olivenolie, frugtig eddike, en krydderiblanding, der sender smagsløgene til Italien. Og en håndfuld syrlige sommerribs, som de fleste forbinder med den danske sommer. Er du heldig, kan du måske oveni købet plukke dine ribs direkte fra busken i haven.
Server fx salaten sammen med dejligt brød og som tilbehør til grillet fisk, kød og grøntsager.
Antal |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Ekstra jomfru olivenolie, fx årets sommerolie
Frugtig eddike, fx kirsebæreddike eller pink grapefrugt eddike
Grøn kryddersalt
Fra markedet
ca 20 cherrytomater, gerne på stilk
3-4 store aromatiske tomater
En lille håndfuld ribs
1 tsk rørsukker
Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær de store tomater i skiver og anret dem på et fad.
Varm 1 spsk ekstra jomfru olivenolie i en pande, og steg cherrytomaterne over høj varme i 5 min med sukkeret. Vend dem flere gange, så de bliver møre og tager farve. Drys derefter med kryddersalt, og anret de stegte cherrytomater på fadet sammen med lidt ribs.
Rør 4 spsk ekstra jomfru olivenolie sammen med 2 spsk eddike i en lille skål og fordel dressingen over tomatsalaten. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.
Server tomatsalaten straks.
Bon appétit!
Prøv også vores nemme opskrift på caprese salat med tomater og mozzarella