5 opskrifter til julens desserter

5 opskrifter til julens desserter, Oliviers & Co

Julens hyggelige middage skal selvfølgelig forsødes med de bedste juledesserter. Risalamande, trifli, pavlova, juleroulade og dessert med chokolade og appelsin er favoritter i den søde juletid.

Her har vi samlet 5 af vores yndlingsopskrifter med små tricks og tips, der vil glæde alle med hang til den søde juletid.

Silkeblød risalamande med Tahiti vanilje

Risalamande med tahitivanilje fra Mette Ravn, opskrift, Oliviers & Co

Ingen jul uden risalamande! Den danske juletradition med det fransk-klingende navn er indbegrebet af den søde jul for de fleste.

Vi har lært de bedste tricks fra de dygtigste: vaniljedronningen Mette Ravn og desserteksperten Marie Frank. En intens, frugtig og floral vanilje giver det rette modspil til dessertens fede fløde, og grødrisene bliver perfekt silkebløde med Marie Franks trick: tre opkog i vand.

Få opskriften på risalamande her

Luksus trifli med italiensk twist

Trifli med appelsin og nødde- & chokoladecreme, opskrift fra Oliviers & Co

Trifli må være en af de allerældste dessertopskrifter, som findes. Måske fordi den både smager skønt, er nem at lave og kan varieres i uendeligheder.

Vores opskrift på jule-trifli får et italiensk twist med mascarponeflødeskum og siciliansk pistaciecreme. Denne luksus-version laver vi med ekstra nødde- og chokoladecreme og frisk appelsin og uden makroner – vi drysser blot med lidt knuste knasende kiks – la dolce vita!

Få opskriften på trifli med appelsin og nødde & chokoladecreme her

Fransk juleroulade med hindbær & citron

Juleroulade med hindbær & citron, opskrift fra Oliviers & Co

Den traditionelle franske roulade er en ægte juleklassiker, der serveres som juledessert i rigtig mange franske og fransktalende hjem. Somme tider dekoreres rouladen som en træstamme – en Bûche de Noël eller en Yule Log i engelsktalende hjem.

Vores favorit-variant er en elegant gourmet-udgave af den elskede hindbærroulade. Det luksuriøse og friske fyld af mascarpone, lemon curd og hindbær marineret i granatæbleeddike er nemmere at lave, end man skulle tro – og gør hele forskellen.

Få opskriften på juleroulade med hindbær & citron her 

Mokka pavlova med hasselnøddeskum & skovbæreddike

Mokka pavlova med chokolade & hasselnøddeskum, opskrift fra Oliviers & Co

Pavlova er en rigtig fest-dessert, der kræver lidt marengs-håndelag. Hemmeligheden bag en marengsbund med den helt rigtige sprøde overflade og seje midte er en lille smule majsstivelse og eddike, der piskes i marengsmassen.

I vores opskrift på jule-pavlova pisker vi mokka-marengsen med en lækker skovbæreddike, der giver desserten et subtilt strejf af sommerens bær, også når de ikke er i sæson. Mokka-drømmen toppes med to slags luftigt hasselnøddeskum, der med garanti vil overraske og glæde.

Få opskriften på mokka pavlova med chokolade & hasselnøddeskum her

Choko-appelsin julekage med olivenolie

Choko-appelsin julekage, opskrift fra Oliviers & Co

Olivenolie i dessert – kan man det? Det spørgsmål får vi sommetider, for ikke alle forbinder olivenolie med det søde køkken. Og det kan man i den grad!

I denne overdådige luksus-dessert spiller de fine noter af oliventræets blomster fra årets suveræne juleolie perfekt sammen med den klassiske jule-smagskombination af skøn chokolade og appelsin.

Opskriften skal startes dagen før – men den er det hele værd!

Få opskriften på Choko-appelsin julekage med olivenolie her

Få også Mette Ravns opskrift på vaniljekranse, som vi deler her