5 opskrifter til julens desserter
Julens hyggelige middage skal selvfølgelig forsødes med de bedste juledesserter. Risalamande, trifli, pavlova, juleroulade og dessert med chokolade og appelsin er favoritter i den søde juletid.
Her har vi samlet 5 af vores yndlingsopskrifter med små tricks og tips, der vil glæde alle med hang til den søde juletid.
Silkeblød risalamande med Tahiti vanilje
Ingen jul uden risalamande! Den danske juletradition med det fransk-klingende navn er indbegrebet af den søde jul for de fleste.
Vi har lært de bedste tricks fra de dygtigste: vaniljedronningen Mette Ravn og desserteksperten Marie Frank. En intens, frugtig og floral vanilje giver det rette modspil til dessertens fede fløde, og grødrisene bliver perfekt silkebløde med Marie Franks trick: tre opkog i vand.
Få opskriften på risalamande her
Luksus trifli med italiensk twist
Trifli må være en af de allerældste dessertopskrifter, som findes. Måske fordi den både smager skønt, er nem at lave og kan varieres i uendeligheder.
Vores opskrift på jule-trifli får et italiensk twist med mascarponeflødeskum og siciliansk pistaciecreme. Denne luksus-version laver vi med ekstra nødde- og chokoladecreme og frisk appelsin og uden makroner – vi drysser blot med lidt knuste knasende kiks – la dolce vita!
Få opskriften på trifli med appelsin og nødde & chokoladecreme her
Fransk juleroulade med hindbær & citron
Den traditionelle franske roulade er en ægte juleklassiker, der serveres som juledessert i rigtig mange franske og fransktalende hjem. Somme tider dekoreres rouladen som en træstamme – en Bûche de Noël eller en Yule Log i engelsktalende hjem.
Vores favorit-variant er en elegant gourmet-udgave af den elskede hindbærroulade. Det luksuriøse og friske fyld af mascarpone, lemon curd og hindbær marineret i granatæbleeddike er nemmere at lave, end man skulle tro – og gør hele forskellen.
Få opskriften på juleroulade med hindbær & citron her
Mokka pavlova med hasselnøddeskum & kirsebæreddike
Pavlova er en rigtig fest-dessert, der kræver lidt marengs-håndelag. Hemmeligheden bag en marengsbund med den helt rigtige sprøde overflade og seje midte er en lille smule majsstivelse og eddike, der piskes i marengsmassen.
I vores opskrift på jule-pavlova pisker vi mokka-marengsen med en lækker kirsebæreddike, der giver desserten et subtilt strejf af sommerens bær, også når de ikke er i sæson. Mokka-drømmen toppes med to slags luftigt hasselnøddeskum, der med garanti vil overraske og glæde.
Få opskriften på mokka pavlova med chokolade & hasselnøddeskum her
Choko-appelsin julekage med olivenolie
Olivenolie i dessert – kan man det? Det spørgsmål får vi sommetider, for ikke alle forbinder olivenolie med det søde køkken. Og det kan man i den grad!
I denne overdådige luksus-dessert spiller de fine noter af oliventræets blomster fra årets suveræne juleolie perfekt sammen med den klassiske jule-smagskombination af skøn chokolade og appelsin.
Opskriften skal startes dagen før – men den er det hele værd!
Få opskriften på Choko-appelsin julekage med olivenolie her
Få også Mette Ravns opskrift på vaniljekranse, som vi deler her