Blåmuslinger med tomat og Espelette chili

Blåmuslinger med tomat og Espelette chili, opskrift fra Oliviers & Co

Denne opskrift på blåmuslinger med tomat og Espelette chili er vores version af den klassiske baskiske ret moules basquaise, der traditionelt tilberedes med tomater, chorizo og den aromatiske chili piment d'espelette fra det franske baskerland.

Protip! Udelad chorizoen og smag til med lidt ekstra olivenolie med Espelette chili eller drys med vores piment d'Espelette, hvis du ønsker en pescetarisk version.

Antal
4 personer

Arbejdstid
15 min

Tid i alt
30 min

Ingredienser 

Hos Oliviers & Co
4 spsk olivenolie med Espelette chili
Italiensk tomatpulver

På markedet
1 fed hvidløg
4 store faste tomater
1 tsk rørsukker
1 tsk fennikelfrø
2 kg friske blåmuslinger
1 rødløg
25 cl tør hvidvin
4 skiver chorizo, hakket

Blåmuslinger med tomat og espelette chili, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Halver tomaterne, fjern indmaden med en ske og skær dem i grove tern.

Varm en pande op på middelvarme med Espelette chiliolie og svits tomaterne med knust hvidløg.

Tilføj rørsukker, fennikelfrø og friskkværnet peber og lad simre i 20 min.

Sorter muslingerne og rens dem grundigt.

Hak rødløget, varm en stor sauterpande op til middelvarme med Espelette chiliolie og svits løget.

Tilsæt muslingerne, hæld hvidvinen på og lad simre under låg i 5 min.

Når tomaterne er klar, tilsættes hakket chorizo, og tomaterne simrer videre under låg i yderligere 10 min. – løft låget og rør ofte.

Fordel muslinger og tomater i små skåle med sauce fra begge pander, drys med tomatpulver og top med lidt Espelette chiliolie – server straks.

Bon appétit!

 

Prøv også vores opskrift på Linguine pasta med blåmuslinger, syltet citron og fennikel