Juleroulade med hindbær & citron

Den traditionelle franske roulade er en ægte juleklassiker, der serveres som juledessert i rigtig mange franske og fransktalende hjem. Somme tider dekoreres rouladen som en træstamme – en Bûche de Noël eller en Yule Log i engelsktalende hjem.

Vores favorit-variant er en elegant gourmet-udgave af den elskede hindbærroulade. Det luksuriøse og friske fyld af mascarpone, lemon curd og hindbær marineret i granatæbleeddike er nemmere at lave, end man skulle tro – og gør hele forskellen.

Protip! Den klassiske rouladebund bages med vaniljesukker, og det er så nemt at lave dit eget vaniljesukker, når du har tømt en vaniljestang (til andre gode sager). Læg de tomme vaniljestænger i en beholder med tæt låg sammen med sukker, gerne i et par uger. Skær derefter vaniljestangen i mindre stykker og blend den godt med sukkeret. Et voilà – fantastisk intens smag og den perfekte måde at bruge hele den lækre vaniljestang. Find vores udvalg af Mette Ravn vaniljestænger her

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERSONER

250g hindbær (brug gerne frosne hindbær)
2 spsk granatæbleeddike
4 æg, delt i blommer og hvider
125g sukker
125g mel
1 spsk olivenolie med mandarin
1½ tsk vaniljesukker
250g mascarpone
40g lemon curd
50g flormelis


Juleroulade med hindbær, opskrift fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 200 C.

Bruger du frosne hindbær, skal de først have et lille opkog og køle af. Lad derefter hindbærrene marinere i granatæbleeddiken i en lille skål.

Pisk æggeblommerne med sukkeret. Tilsæt derefter gradvist mel, mandarinolivenolie, æggehvider og vaniljesukker.

Hæld dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel den i en ca 1 cm tyk firkant og bag i 10 minutter til den er let gylden. Hold godt øje.

Vend rouladebunden ud på et fugtigt rent klæde. Rul den sammen og stil til side.

Rør mascarpone og lemon curd godt sammen. Rul rouladenbunden ud, fordel mascarpone/lemon curd-cremen og hindbærrene på bunden og rul derefter rouladen fast sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og stil den på køl i 4 timer.

Den klassiske hindbærroulade drysses med flormelis inden servering. Du kan også vælge at smøre rouladen med mere mascarpone/lemon curd-creme og drysse med knuste pistacienødder som vist.

Bon appetit :)

 

Få også opskriften på vores luksuriøse og smukke Choko-appelsin julekage her

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
____________________________________________________

 

O&CO nyheder