Trifli med appelsin og nødde & chokoladecreme

Crème de la crème! Her får du vores opskrift på en trifli med saftige appelsiner og en luksuriøs nødde- og chokoladecreme, der nemt piskes sammen af to lækre nøddecremer – en hasselnødde- & chokoladecreme, og en siciliansk pistaciecreme – og lidt mascarponeflødeskum. Top triflien med knuste chokoladekiks.

Protip! Trifli laves traditionelt med makroner eller ladyfingers dryppet med lidt sherry eller lignende. I denne trifli-opskrift har vi skruet op for nødde- og chokoladecremen og den friske frugt og drysser blot med lidt knuste kiks, men du kan selvfølgelig sagtens lave opskriften på traditionel vis. Husk blot at opskriften da vil række til flere :-)

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERSONER

300 ml fløde
1 spsk mascarpone
3 spsk mørk hasselnødde & chokoladecreme
1 spsk klassisk siciliansk pistaciecreme
2-3 appelsiner
8 chokoladekiks

 

 Trifli med appelsin og hasselnødde-chokoladecreme og pistaciecreme fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Hæld fløden i en skål med mascarponen og pisk til flødeskum med en el-pisker. Stil mascarponeflødeskummet til side i køleskabet.

I en anden skål piskes hasselnødde- og chokoladecremen og pistaciecremen sammen. Vend forsigtigt 2 spsk flødeskum i og sæt skålen på køl.

Skræl og filetér appelsinerne, så der ikke er nogle hvide hinder.

Fordel nødde- og chokoladecremen i seks små skåle. Anret appelsinbådene og giv hver skål 2 gode spsk mascarponeflødeskum.

Drys til sidst med smuldrede chokoladekiks og server afkølet.

Bon appetit :)

 

Få også opskriften på vores luksuriøse og smukke Choko-appelsin julekage her