Choko-appelsin julekage

Olivenolie i dessert – kan man det? Det spørgsmål får vi sommetider, for ikke alle forbinder olivenolie med det søde køkken. Og det kan man i den grad!

I denne overdådige luksus-dessert spiller de fine noter af friske æbler og oliventræets blomster fra årets suveræne juleolie perfekt sammen med den skønne chokolade og appelsin. Super fin som gæste-dessert, der helt sikkert vil imponere.

Husk at opskriften skal startes dagen før – den er det hele værd 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳

 

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

120ml juleolivenolie
Appelsinmarmelade
Mørk chokoladecreme, fx Cioccolato di Modica chokoladecreme eller hasselnødde- og chokoladecreme
250 g mel
160 g rørsukker + 1 spsk til formen
3 æg
1 tsk bagepulver
Saft og skal fra 3 små økologiske appelsiner
1 knivspids flagesalt
200 g mørk chokolade
ca 3 spsk mascarpone
2,5 dl piskefløde 38%

 

Choko-appelsin julekage, O&Co opskrift

 

SÅDAN GØR DU

Dagen før:

Forvarm ovnen på 180 °C.

Riv skallen og pres saften fra appelsinerne. Pisk æg og rørsukker i en skål. Rør mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt blandingen sammen med appelsinsaft og -skal i skålen. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen under omrøring, så du opnår en fin og homogen konsistens. Smør en bageform med olivenolie, drys alle fladerne med lidt rørsukker og kom dejen i. 

Sæt formen i ovnen 35-40 min til den lige nøjagtig er gennembagt – spidsen af en kniv skal komme tør ud. Tag formen ud af ovnen og lad den afkøle. Tag kagen ud af formen, pak den i husholdningsfilm og lad den hvile natten over.

På dagen:

Smuldr kagen i en skål, tilsæt mascarpone en spsk ad gangen og ælt massen godt sammen. Massen skal have en lind konsistens og ikke være for tør eller våd. Form 4 lige store kugler af massen, del forsigtigt hver kugle i halve og læg 1 spsk mørk chokoladecreme i midten. Saml hver kugle igen, glat overfladerne ud og læg kuglerne i fryseren i 15 min.

Efter 15 min:

Smelt den mørke chokolade i vandbad og overtræk hver kugle med den smeltede chokolade. Stil dem på køl, til de skal serveres.

Lige før servering:

Pisk fløden til en let flødeskum, fordel 2 spsk flødeskum i 4 små skåle. Placér 1 spsk appelsinmarmelade og en chokoladekugle i midten og servér.

Bon appétit!

 

Prøv også vores nemme opskrift på chokoladefondant med blødende hjerte og mandarinolie.

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder