Vaniljekranse med bourbonvanilje

Opskrift vaniljekranse med bourbonvanilje, Mette Ravn vanilje, Oliviers & Co

Sprøde hjemmebagte vaniljekranse vækker minder om jul, så længe tilbage hukommelsen rækker. Alene duften, når de smørbagte småkager kommer varme ud af ovnen!

Her har vi fået vanilje-dronningen Mette Ravns egen vaniljekranseopskrift, som vi deler med jer. Vi bruger selvfølgelig de lækre vaniljestænger fra Mettes egen vaniljefarm i Tanzania – fuldfede og fantastisk smagfulde. Find Mettes vaniljestænger her.

Vaniljekranse skal der til i den hyggelige julemåned. Får du lyst til at udforske det unikke krydderi i spændende opskrifter, kan vi varmt anbefale Mettes Bogen om vanilje, der har opskrifter med vanilje til både det søde og det salte køkken og fx også en opskrift på vaniljemargaritas, der helt sikkert vil imponere, fx i hyggeligt selskab i juledagene eller til nytår. Find Bogen om vanilje her

Protip! Til vaniljekranse og den fine afbagning passer planifoliavaniljen (bourbon) bedst – find den her 

 Bogen om vanilje af Mette Ravn, kogebøger, Oliviers & Co

Antal 30 stk
Arbejdstid 40 min Tid i alt 1 time 10 min

Ingredienser

Sprøjtepose med stjernetylle
80g mandler
1 vaniljestang
175g sukker
200g blødt smør
1 æg
250g hvedemel

Opskrift på vaniljekranse med vanilje fra Mette Ravn, Oliviers & Co

Sådan gør du

Man kan smutte mandlerne inden eller lade skallen blive på for en mere rustik vaniljekrans.

Forvarm ovnen til 80 grader (varmluft). Rist mandlerne i ovnen i 7-9 minutter og lad dem køle af.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og bland med 1 spsk af sukkeret (husk at gemme vaniljestangen til andre gode sager).

Rør resten af sukkeret i sammen med smør og tilsæt æg.

Blend mandlerne i en food processor eller minihakker med ca 100 g af hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og rør til dejen er ensartet.

Kom dejen i sprøjteposen, og sprøjt 30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag vaniljekransene øverst i ovnen ved 200 grader eller 180 grader varmluft til de er gyldne, ca 12-14 minutter (hold godt øje, alle ovne er forskellige). Lad vaniljekransene køle af på en rist.

Nyd vaniljekransene, fx til en god kop kaffe eller te.

Bon appétit!

 

Prøv også vores opskrift på vaniljesmåkager med figen- og melonmarmeladefyld