Mokka pavlova med chokolade & hasselnøddeskum

Opskrift Mokka pavlova med chokolade og hasselnøddeskum, Oliviers & Co

Pavlova er en smuk og klassisk dessert, der ofte serveres med friske bær. Men her får du vores opskrift på en lidt anderledes version: en mokka-choko-hasselnødde-drøm, der med garanti vil overraske og glæde.

Pavlova piskes traditionelt med lidt majsstivelse og lidt eddike, der giver marengsbunden den helt rigtige sprøde overflade og seje midte. Vi smager vores pavlova til med en lækker hindbæreddike, der giver desserten et subtilt strejf af sommerens bær, også når de ikke er i sæson.

Protip! God marengs kræver lidt tålmodighed. Lad æggehviderne få stuetemperatur, inden du starter med at piske – så er de lettere at piske luftige. Pisk hviderne i en helt ren og tør skål, gerne af stål. Den mindste rest sæbe eller fedtstof forhindrer æggehviderne i at få den rette konsistens. 

Antal 6 personer
Arbejdstid 30 min Tid i alt 2 timer 30 min 

Ingredienser

Hos Oliviers & Co
2 spsk hasselnøddecreme
2 spsk hasselnødde- & chokoladecreme
1 spsk hindbæreddike

På markedet
4 æggehvider
1 knivspids salt
250 g flormelis
2 spsk majsstivelse
1/2 tsk god instant kaffe
300 ml piskefløde
En lille håndfuld letristede hakkede hasselnødder

Mokka pavlova med chokolade og hasselnøddeflødeskum, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 120°.

Opløs instant kaffen i bæreddiken i en lille skål.

Pisk æggehviderne med en knivspids salt i en helt rent og tør skål, helst en af stål. Tilsæt flormelis forsigtig og gradvist uden at holde op med at piske hver gang.

Inkorporer majsstivelsen med en spatel og derefter kaffen opløst i bæreddiken.

Læg bagepapir på en bageplade og drys evt en lille smule majsstivelse på papiret – så slipper marengsbunden lettere papiret.

Læg 6 marengskupler på en bageplade beklædt med bagepapir, glat toppen let og efterlad pæne uregelmæssige bevægelser på kanterne.

Skru ovnen ned til 80°-100°, bag i 1 time, og lad marengsen køle helt af i ovnen, der er slukket, med lågen på klem.

Pisk flødeskummet, og del det i to portioner. Rør forsigtigt den lyse hasselnøddecreme i den ene portion og den mørke chokoladehasselnøddecreme i den anden.

Fordel chokolade- og hasselnøddeskummet generøst oven på pavlovaerne og drys med de ristede hakkede hasselnødder.

Serveres afkølet.

Bon appétit :)

 

Prøv også vores opskrift på citrus & marengs dessert