3 nemme salatdressinger og vinaigrette | O&CO Opskrifter

Det kan godt virke som et projekt at skulle lave en salatdressing eller vinaigrette, men hemmeligheden er gode råvarer. Og så bliver det pludselig virkelig nemt.

Faktisk behøver du ikke andet end en ekstra jomfru olivenolie af høj kvalitet og en rigtig god vineddike for at trylle kål, grønne salater og rå eller tilberedte grøntsager til en fantastisk oplevelse! 

Vi bliver tit spurgt om gode salatdressinger og vinaigrette i butikken. Så her har vi samlet 3 af vores yndlingskombinationer (hvor fremgangsmåden er den samme - så let!) og en nem vinaigrette, der kan bruges året rundt. 

----------------

1. BASILIKUM & ANANAS

En skøn eksotisk kombination, der klæder fisk, fugl og grønt særligt godt. Den er skøn til kålsalater, grønne salater og til salater med fisk. Prøv den fx til en salat med avokado og rejer.

Ananaseddike og basilikumolie

DET SKAL DU BRUGE

4 spsk basilikumolie
2 spsk ananaseddike
Flagesalt og friskkværnet sort peber

 

----------------

2. GRØNNE CITRONER & MANGO

Denne duo smager af solskin, og den kan virkelig bruges bredt. Den er skøn til kålsalater, grønne salater og til salater med fisk. Prøv fx at lave en salat af fintsnittet spidskål, fileterede appelsiner og ristede mandler.

DET SKAL DU BRUGE

4 spsk grøn citronolie
2 spsk mangoeddike
Flagesalt og friskkværnet sort peber

----------------

3. SMAGEN AF ITALIEN

Kombinationen af olivenolie og balsamico er altid et sikkert hit. Vi elsker citronolie og figenbalsamico sammen og bruger kombinationen til caprese, grønne salater, over asparges, buratta og til salater med nye kartofler. Eller bare til at dyppe brød i :) 

DET SKAL DU BRUGE

4 spsk citronolie
2 spsk lagret figenbalsamico
Flagesalt og friskkværnet sort peber

----------------

 

SÅDAN LAVER DU DIN SALATDRESSING
Kom olie og eddike i en skål eller et glas under let omrøring til dressingen er ensartet i konsistensen. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber inden servering.

Skal du have grøn salat, vendes din salat blot i dressingen lige inden servering. Skal du derimod have en dejlig kålsalat, kan du med fordel vende kålen i din dressing en times tid inden spisetid og stille det hele på køl.

Dressingen kan opbevares med låg på i køleskab en lille uges tid.

----------------

KLASSISK, FRANSK VINAIGRETTE

Vinaigrette er virkelig enkel og nem – men mange føler sig alligevel lidt på udebane, når det gælder salatdressinger. Det tager ikke mere end 2 minutter, og en god vinaigrette er så skøn til den grønne salat til aftensmaden eller frokosten.

Olie eddike dressing økologisk olivenolie oliviers og co

DET SKAL DU BRUGE

4 spsk ekstra jomfru olivenolie
2 spsk vineddike, fx med skalotteløg
2 tsk dijonsennep 
1 spsk honning
Flagesalt og friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU
Kom olivenolie, eddike, sennep og honning i en skål under let omrøring (helst med en træske) til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber inden servering.

Dressingen kan opbevares med låg på i køleskab en lille uges tid.

----------------

Hvis det skal være super nemt og delikat, kan du gå på opdagelse i O&COs udvalgte olie & eddike sæt.

Vi har parret vores mest populære italienske olivenolier med smag med de fabelagtige vineddiker, skabt af vores egen Maître Vinaigrier, Frederic Chaix.

Resultatet er en serie af delikate, frugtagtige og smagfulde olie/eddike sæt, der vil løfte din salater til nye højder... en lang række fantastiske smage, der gør det nemt, at være gourmetkok i eget køkken 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder