Verdens bedste olivenolier – 5 NYIOOC 2024 prisvindere fra Oliviers & Co
For film findes The Oscars, og for olivenolier findes NYIOOC.
Hvert år i maj afholdes The New York International Olive Oil Competition NYIOOC, som er verdens største olivenolie-konkurrence, i fantastiske New York. Det er her, alle med næse for olivenolie af højeste kvalitet mødes. Og vi stiller naturligvis altid en række af vores særligt udvalgte Grand Cru olivenolier op.
I år stillede vi 5 af vores Grand Cru olivenolier op i konkurrencen, og vi er super stolte over at have vundet hele 3 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer.
For ambitiøse og passionerede olivenolieproducenter er konkurrencen i New York den ultimative efterprøvning af kvaliteten af årets olivenolie.
Olivenolierne bliver vurderet ved blindsmagning af et panel bestående af 21 førende professionelle olivenoliesmagere. De vurderer olivenolierne efter en stram teknisk protokol. Og kun de bedste af olivenolierne kan vinde guld eller sølv, hvis smagspanelet altså afgør, at de lever op til de strengeste smags - og kvalitetskrav.
I olivenoliens verden er det at vinde en medalje ved NYIOOC lidt som at vinde en Oscar. Og resultatet af konkurrencen bliver set som en af de bedste guides til at finde ekstra jomfru olivenolie af absolut højeste kvalitet i verdensklasse.
Du kan læse mere om vores prisvindende ekstra jomfru olivenolier her. Og vent ikke for længe med at bestille en medaljevinder til dit køkken. De bliver normalt hurtigt udsolgt.
1. Monva – guld for 6. år i træk
Andalusisk guld på 100 % picual af Luis Montabes
Monva har vundet guld ved NYIOOC 6 år i træk – en helt enestående præstation. Monva er da også en ægte stamkunde-favorit!
Brug den fx på solmodne tomater og catalansk tomatbrød, til at toppe pastaretter, grillede grøntsager og salater og som finish på kød, fisk og skaldyr.
Monva olivenolien er presset af 100 % picual oliven i begyndelsen af oktober i smukke Andalusien. Producenten Luis Montabes sørger for, at olivenolien bliver presset senest 12 timer efter høst ved en temperatur under 20°C. På den måde opnår han en fantastisk aromatiske profil for denne særlige ekstra jomfru olivenolie.
Den intense og græsagtige olivenolie har noter af tomatblade og en fin peberagtig fornemmelse. Det er uden tvivl en af verdens bedste monocultivar olivenolier på 100 % picual.
Se bedømmelsen af Monva fra NYIOOC her
Bestil Monva ekstra jomfru olivenolien her
2. Domaine de Gerbaud – fransk og økologisk
AOP certificeret fransk perle fra Lourmarin
Denne økologiske AOP franske olivenolie er en perle, der giver dig smagen af Provence på tallerkenen. Og den høje håndværksmæssige kunnen og autentiske smag er belønnet med en flot guldmedalje i New York – og desuden en sølvmedalje i den prestigefyldte parisiske Concours Générale Agricole, der udmærker de allerbedste franske produkter.
Det er den afbalancerede blend af de typiske provencalske olivensorter dyrket i Lourmarin i århundreder, der gør olivenolien både frugtig og aromatisk med et lækkert pift af peber. Perfekt til alt med tomater, pasta, til at dyppe brød og meget mere. Guldvinderen til alle, der elsker det franske køkken og den absolut bedste kvalitet.
Se bedømmelsen af Domaine de Gerbaud fra NYIOOC her
Bestil Domaine de Gerbaud ekstra jomfru olivenolien her
3. Maslinari Istre – kroatisk guld fra Istrien
Istriens små producenter bevarer den romerske arv
Fantastisk frisk, rund og blød kroatisk olivenolie fra den naturskønne halvø Istrien, hvor der er produceret olivenolie siden Romerriget.
For at bevare og styrke arven har områdets små olivenproducenter slået sig sammen i cooperativet PZ Maslinari Istre – og denne exceptionelle og elegante olivenolie er det flotte resultat, som er belønnet med den højeste anerkendelse: en guldmedalje.
Se bedømmelsen af Maslinari Istre fra NYIOOC her
Bestil Maslinari Istre ekstra jomfru olivenolien her
4. Dievoli – suveræn italiensk smag
Klassisk olivenolie fra Chianti terroiret
En helt vidunderlig olivenolie, der stammer fra hjertet af de florentinske bølgende landskaber nær Siena. Fyldig og cremet med karakteristiske noter af grønne æbler, pinjekerne og artiskok fra de toscanske olivensorter.
En klassisk olivenolie af exceptionel høj kvalitet fra Chianti terroiret, der bringer den suveræne italienske smag hjem i dit køkken – belønnet med den flotte sølvmedalje.
I denne Chianti Classico-region, hvor nogle af de bedste vine fra Italien også produceres, er der ægte toscansk knowhow. Kombinationen af årets rigelige regn og en optimal timing af presningen, da olivenfrugterne var perfekt modne, har resulteret i en afbalanceret, duftende og gylden olivenolie.
Se bedømmelsen af Dievole fra NYIOOC her
Bestil Dievole ekstra jomfru olivenolien her
5. Domaine Salvator – økologisk sølvvinder
Elegant og karakteristisk olivenolie fra Haute-Provence
Elegant økologisk olivenolie fra Haute-Provence med karakteristiske noter af artiskok og tomatblad. Som at få lidt Provence-solskin med hjem i køkkenet.
Denne AOP certificerede sublime gyldne og bløde olivenolie er ideel til alle dine salater og provencalske retter.
Producenterne Sophie og Frédéric Pinatel er 5. generation på det højt beliggende estate i de provencalske alper. Familien presser olivenolien i egen olivenmølle i hjertet af de gamle olivenlunde.
Se bedømmelsen af Domaine Salvator fra NYIOOC her
Bestil Domaine Salvator ekstra jomfru olivenolien her
Find hele vores store udvalg af Grand Cru ekstra jomfru olivenolier her