De bedste olivenolier fra Middelhavets øer – Korsika, Sicilien og Mallorca

Hos Oliviers & Co har vi denne sommer udvalgt tre fantastiske olivenolier fra tre passionerede olivenolieproducenter med olivengårde på tre smukke Middelhavsøer: Korsika, Sicilien og Mallorca.

På de naturskønne øer i Middelhavet ud for Frankrigs, Italiens og Spaniens kyst er oliventræerne en integreret del af landskabet, og den gyldne olivenolie er en hjørnesten i madkulturen.

Resultatet er vores limited edition sommerkollektion, der bringer den autentiske smag fra de dejlige øer til dit sommerkøkken. De smukke flasker er også gode som gaver til sommerens fester. 

De tre udvalgte olivenolieproducenter viderefører de håndværksmæssige traditioner fra netop deres ø, og det kan man smage på den olivenolie, der kommer ud af det omhyggelige arbejde. Olivensorter, terroir, klimaet, høstmetoderne og den know-how, der ligger bag produktionen, har nemlig afgørende indflydelse på, hvordan olivenolien smager.

Her får du en introduktion til producenterne og en rundtur i kollektionen, så du kan vælge din favorit til sommerbordet.

Ps. Der findes kun meget begrænsede mængder af de lokalt producerede olivenolier, så vent ikke for længe, hvis du gerne vil sikre dig en af de nummererede flasker olivenolie fra kollektionen.

Guldvinder fra Korsika – vilde franske urter

Olivenolie fra Korsika presset af Ghjermana oliven, limited edition fra Oliviers & Co

Det unge olivenolietalent Letizia Navari passer og plejer de 1250 oliventræer på Malersu olivengården ved landsbyen Chiatra på østkysten af Korsika. For kun fire år siden overtog Letizia familiens olivengård fra sin far, og hun har på trods af sin unge alder allerede vundet guld med denne olivenolie ved Concours Général Agricole, den prestigefyldte, årlige landbrugskonkurrence i Paris, der siden 1870 har hyldet de bedste franske fødevareproducenter.

Med hendes ekstra jomfru olivenolie i sommerkollektionen har Letizia indfanget aromaen fra den særlige korsikanske maquis, den vilde og velduftende bevoksning fuld af de særlige plantearter, som er så karakteristisk for Korsika: myrte, immortelle, affodiler – og selvfølgelig oliventræer.

Olivenolien er en monocultivar presset udelukkende af den korsikanske olivensort Ghjermana. Den florale olivenolie har noter af vilde krydderurter, mandel og pinjekerner og passer perfekt til gede- og fåreost (fx den korsikanske gede- og fåreost brocciu) til alle sommerens spæde og sprøde salater, calamari og til fyldte grøntsager.

Limited edition: 600 liter, 1200 nummererede flasker.

Find Domaine de Malersu her

Græsagtig genialitet fra Sicilien

Siciliansk limited edition ekstra jomfru olivenolie på Nocellara del Belice, sommerkollektion fra Oliviers & Co

Det er Giuseppe, der viderefører familien Santangelos olivenlund ved Sciacca på den sydvestlige del af Siciliens kyst – og dermed den sicilianske oliven-kultur, der kan spores tilbage til antikken.

Så simpelt og så godt. Giuseppe producerer den slags olivenolie, som kan forvandle et stykke godt brød eller en tallerken pasta til en suveræn smagsoplevelse. Den friske, græsagtige olivenolie er skabt af 100 % Nocellara del Belice-oliven, håndhøstede og pressede kun 3 timer efter høst.

Den runde, spændstige Nocellara del Belice-oliven er en stjerne i Siciliens madkultur. De grønne oliven høstes tidligt – det giver et mindre udbytte i form af mængden af olivenolie, der kommer ud af presset, men til gengæld den tårnhøje kvalitet, som du kender fra de simple, fantastiske retter i det sicilianske køkken: tomat og burrata, pasta a la Norma, appelsin og fennikelsalat, linguine med muslinger – og til at dyppe brødet i. Kort sagt: Sicilien på din sommertallerken.

Limited edition: 1000 liter, 2000 nummererede flasker.

Find Oleificio San Calogero her

Magiske Mallorca

Limited edition olivenolie fra Mallorca, nummereret, Oliviers & Co

Denne olivenolie er skabt af producenten Luis Espanol på en af de ældste gårde på Mallorca. Olivenlunden ligger i Sierra de Tramuntaña, nord for Palma, og nyder godt af ideelle og sjældne forhold, der gør det muligt at skabe et lille batch suveræn olivenolie.

Olivenolien er presset af de traditionelle olivensorter Arbequina, Empeltre og Picual i et blend, der giver en delikat floral duft og dejlig mandelagtig sødme på tungen med noter af tørrede blomster, citrontimian og hvide blomster. Den ekstraordinære olivenolie kræver stor håndværksmæssig kunnen og er emblematisk for Mallorcas kultur. 

Brug olivenolien som mallorcanerne: på ristet brød med tomat, grillet fisk, frugt og sommerens salater, fx den ikoniske mallorcanske Trampó-salat: tomater, grøn peberfrugt, løg, rigeligt olivenolie og lidt salt – og husk at dyppe brødet i den overskydende olivenolie, der smager fantastisk. Denne olivenolie er også perfekt til desserter. 

Limited edition: 600 liter, 1200 nummererede flasker.

Find Predio Son Quint her

🌿🌿🌿

Med denne sommer-kollektion sætter vi fokus på nogle af de passionerede olivenolieproducenter fra olivengårde i hele Middelhavsområdet, der står bag vores fantastiske ekstra jomfru olivenolier. Igennem mere end 25 år har vi i Oliviers & Co opbygget varige relationer med nogle af verdens dygtigste olivenolieproducenter. Vi arbejder sammen med producenterne for at opnå den allerbedste kvalitet og smag produceret med respekt for naturen.

Vores olivenolier udvælges hvert år blandt over 1200 batches fra hundredevis af olivengårde, der skal leve op til vores strenge krav. Alle olivenolier er klassificeret på en 200-punkts skala, der involverer krav til frugtens kvalitet, høst- og presningsmetoder, målinger af bl.a syreindhold i laboratorium og organoleptiske egenskaber. Kun omkring tredive olier kommer hvert år gennem nåleøjet og udvælges af vores ekspert-oleolog, Alexandra Roché-Gauquelin.

Se hele vores udvalg af olivenolie her