Affiorato – nypresset siciliansk ekstra jomfru olivenolie

Affiorato ekstra jomfru olivenolie fra Sicilien, ny høst, Oliviers & co

Duften af nypresset olivenolie får smagsløgene til at danse. Lidt nybagt brød, havsalt og en skål med den friske olivenolie er himmelsk. Dyp og nyd, som var du på restaurant i Italien. 

Det er vores franske oleolog gennem mere end 20 år, Eric Verdier, der hvert år udvælger det bedste af det bedste efter grundig analyse og smagstest i hans olivenolie laboratorium. Når man elsker sund, smagfuld olivenolie af højeste kvalitet er denne tid ligesom juleaften, og kvaliteten af Affiorato spår lidt om kvaliteten af hele årets høst 🌿🤓

Affiorato fra OLIVIERS & CO - håndplukkede oliven til årets nye ekstra jomfru olivenolie

 

Affiorato – "det, der bevæger sig til overfladen"

Affiorato, som betyder "det, der bevæger sig til overfladen" på italiensk, henter sit navn fra en traditionel fremstillingsmetode, der er blevet anvendt af de italienske olivenbønder igennem århundreder. Metoden tager udgangspunkt i, at olivenolie er lettere end vand og derfor bevæger sig mod tøndens overflade, efter de friske oliven er blevet presset til juice. På den måde kan man få de eftertragtede gyldne dråber på flasker. I dag er den gamle Affiorato teknik kombineret med de moderne tiders viden og teknik, og 'Affiorato' er altid årets første høst af ekstra jomfru olivenolie hos os i Oliviers & Co.

Affiorato fra OLIVIERS & CO - filtrering af olivenolie fra årets første høst

Geraci-familien – fjerde generations olivenolieproducent

Den smukke, grønlige olivenolie kommer i år fra Geraci-familien på Sicilien, der har produceret fantastiske olivenolier i fire generationer. Geraci'erne har produceret den bedste 'Affiorato' de seneste 5 år – og igen i år har de gentaget bedriften og er blevet udvalgt til O&COs hylder her i 2023.

Affiorato fra OLIVIERS & CO - ekstra jomfru olivenolie af bedste kvalitet med strenge kvalitetskrav og fuld sporbarhed

Geraci familien har igennem generationer udviklet en unik udvælgelsesproces, der sikrer, at kun de bedste sunde Nocellara del Belice oliven udvælges og presses til årets Affiorato. De fine grønne oliven håndhøstes i oktober, dvs tidligt på høstsæsonen, og resultatet er den lækreste cremede og græsagtige olivenolie med noter af grønne æbler, tomatblad og friske mandler.

Affiorato siciliansk ekstra jomfru olivenolie 2020 høst

Vi er super stolte over årets Affiorato, der igen i år kommer i det smukke, dyb-grønne dåse med oliventræet på (vi bruger ofte de tomme dåser til blomster eller malerpensler).

Madglade hilsner fra Nina & Mikkel 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳


BESTIL 'AFFIORATO' HER

 

Spørgsmål om olivenolie? Find mange svar i vores FAQ om olivenolie her

Læs også om hvordan du finder den bedste olivenolie i vores ekstra jomfru olivenolie guide her