Wok med kylling, rosenkål og ingefæreddike
Vi elsker, når det er sæson for det mindste kål af dem alle – rosenkål. De små kålhoveder er sunde, har en skøn farve og konsistens. Og så smager de fantastisk.
Her får du vores opskrift på en dejlig wok med kylling og rosenkål smagt til med ingefæreddike.
Antal 6 personer
|
Arbejdstid 30 min
|
Tid i alt 40 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
1 spsk ingefæreddike
Ekstra jomfru olivenolie, fx La Classique
Fra markedet
6 kyllingebryst (eller Seitan/Tofu) skåret i mundrette stykker
200 g rosenkål skyllet/vasket
2 spsk tahin
1 stort rødløg skåret i tern
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
1 spsk soya sauce
1 spsk sesamkerner
Salt og peber
Sådan gør du
Varm lidt olivenolie i wokken, og svits kyllingestykkerne på høj varme, indtil de er gyldne. Tilføj løg, hvidløg og lidt salt. Steg videre i ca. 15 min eller til kyllingen er gennemstegt.
Damp imens rosenkålen i ca. 10 min og pluk bladene.
Glasér wokretten med soya, tahin og ingefæreddike, læg låg på og steg videre ca. 5 min. ved lav varme.
Anret på tallerkener. Drys sesamkerner og rosenkålsblade over, smag til med salt/peber og servér straks.
Bon appétit!
Prøv også ingefæreddiken i vores opskrift på bagt torskefilet med citron, ingefær og sesam