Filotærte med bladbede, gedeost og urter

Prøv denne smukke og sprøde tærte af filodej med hvidløgssauterede bladbeder, smeltet gedeost, økologisk pesto Verde med basilikum og masser af friske krydderurter vendt i basilikumolie og dejlig frugtig eddike.
Perfekt som et måltid i sig selv eller som et dejligt indslag på en sommerbuffet med gode salater.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 20 min | Tid i alt 1 time |
Ingredienser
Hos Oliviers&Co
3 spsk basilikumolie
2 spsk økologisk Pesto Verde med basilikum
La Classique ekstra jomfru olivenolie
1 spsk god frugtig eddike, fx pink grapefrugteddike
På markedet
8 plader filodej
300 g grøn bladbede (eller babyspinat)
1 rulle frisk gedeost (uden hvidskimmel, fx som denne fra Tebstrup Gedeosteri)
2 æg
1 løg
1 fed hvidløg
Havsalt og friskkværnet peber
1 bundt bredbladet persille
1 bundt kørvel
1 bundt estragon

Sådan gør du
Hak løg og hvidløg og brun i 2 spsk olivenolie i en stor pande/sauterpande.
Vask bladbeden, læg den i panden og rør med jævne mellemrum, indtil bladbeden er faldet sammen. Sæt til side.
Forvarm ovnen til 180°C.
Skær gedeosten i tern. I en stor røreskål kombineres den sauterede bladbede med hvidløg og løg med gedeosten, 2 spsk pesto Verde, 2 æg og lidt friskkværnet peber.
Læg det første stykke filodej i en tærteform med bagepapir, pensl med basilikumolie, og gentag med alle pladerne, mens du lader dem overlappe hinanden.
Hæld fyldet over og bag i ovnen i 30-40 minutter. Hvis filodejen bruner for hurtigt, dækkes med et stykke bagepapir.
Hak persille, estragon og kørvel og kom i en skål. Tilsæt 2 spsk basilikumolie og 1 spsk eddike og vend. Anret urterne på tærten inden servering.
Bon appétit!
