Zaatar Manakish - fladbrød med olivenolie og krydderier

De mellemøstlige fladbrød "Zaatar Manakish" er på én gang noget af det mest aromatiske og mest simple man kan tænke sig: velduftende og sprøde fladbrød med masser af olivenolie og de lækreste krydderier, der bringer smagsløgene på rejse til gadekøkkenerne i Marrakechs souks og Kairos basar.

Som alverdens andre fladbrød – pizza, pita, naan og flammkuchen for blot at nævne nogle stykker – er manakish opstået som et praktisk hverdagsmåltid. Hurtigt og nemt at lave, medbringe og spise, enten toppet eller fyldt med forskellige ingredienser eller som tilbehør til andre retter.

Her får du vores opskrift på manakish toppet med marokkansk olivenolie og zaatar krydderier. Fladbrøddet er skønt som appetizer, fx med en lækker dip, eller som tilbehør til en grill menu eller en buffet. Eller hvad med at lave dem til morgenmad, som mellemøstens kvinder traditionelt gjorde til familien, mens de alligevel var i gang med at bage dagens brød i den lokale fællesovn?

DET SKAL DU BRUGE (4-6 pers)

1½ dl lunkent vand
25g gær
7 dl god basis olivenolie, fx la Classique
300g hvedemel
1 tsk salt

Topping:
Klassisk marokkansk olivenolie
Zaatar krydderiblanding

Manakish med zaatar, mellemøstligt fladbrød med olivenolie og krydderier, opskrift fra Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål og tilsæt olivenolie. Rør først ca halvdelen af hvedemelet i, tilsæt salt og derefter resten af hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen grundigt, til den er smidig. Stil dejen lunt til hævning under et viskestykke i ca 30 min, eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).

Drys bordpladen med mel, del dejen i 4 dele og rul dem ud med en meldrysset kagerulle. Læg dine manakish på en bageplade med bagepapir. Tryk gerne små fordybninger i dejen med fingrene, som fyldet kan lægge sig i.

Rør marokkansk olivenolie og zaatar krydderi sammen i en lille skål og fordel blandingen på brødene. Bag dem i ovnen i 8-10 min eller indtil de er smukt gyldne (hold godt øje, alle ovne er forskellige).

Server dine zaatar manakish fladbrød som de er, varme fra ovnen eller kolde, evt med lidt olivenolie eller lækker dip at dyppe i.

Bon appetit!

 

Find vores opskrifter på dips som labneh, hummus med rød peberfrugt, avokadohummus og tzatziki med feta her.

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder