Kammuslinger på pastinakpuré m. trøffel & balsamico

Kammuslinger er en skøn delikatesse, og her bliver skaldyrsfavoritten serveret på en fløjlsblød pastinakpuré med vores berygtede hvide trøffelolie og luksusbalsamico. En skøn luksusret til en festlig aften i godt selskab!

TID: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

12 kammuslinger (MSC-certificerede, fordi vi elsker bæredygtigt fiskeri)
1/2 løg fintsnittet
3 pastinakker i grove skiver
1 dl piskefløde
Lidt vand
2 spsk. mild floral olivenolie med lav smagsintensitet, fx. La Classique 
110 g usaltet smør
1/2 dl Balsamico, Balsamico med Figen eller Premium Balsamico fra Modena 
Hvid trøffelolie
Peber mix
Salt
En lille sort trøffel eller sommertrøffel (valgfri ekstra luksus)

DET SKAL DU GØRE

Reducér evt. balsamicoen ved at koge den op i ca. 8 minutter let til den har en konsistens som en glace. 

Forbered løg og pastinakker. Varm 2 spsk olivenolie op til lav varme og steg løget til det er klart. Tilføj pastinak og lad dem stege et par minutter. Hæld fløden på panden og tilføj vand til grøntsagerne lige er dækket. Lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter til pastinakkerne er møre. Blend til en fin puré og smag til med salt og peber. Hold puréen varm indtil servering. 

Dup kammuslingerne tørre med et rent viskestykke og drys kammuslingerne med salt for at trække lidt væske ud. Kom ca. 1-2 spsk. hvid trøffelolie på en pande og varm den godt op. Det er er vigtigt ikke at stege kammuslinger for længe, så panden skal være godt varm. Læg kammuslingerne forsigtigt på panden, og steg dem ca. 1,5 minut på hver side. Tilføj smørret, så det smelter med og øs det over kammuslingerne. 

Fordel pastinakpuréen på fire tallerkener med en ske og placér 3 kammuslinger på hver. Dryp reduceret balsamico på kanten af tallerknerne og riv frisk trøffel over, hvis du virkelig giver den gas. Giv tallerknen et lille skvæt trøffelolie, slut af med et drys peber og servér straks. Bon appétit!

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder