Pizza Rosso

Pizza Rosso med to slags tomat, opskrift fra Oliviers & Co

Sprød og nybagt pizza er altid et hit, og her får du vores opskrift på Pizza Rosso med flere slags tomater: økologisk salsa tomatsauce, friske cherrytomater og til sidst vores sicilianske semi-dried cherrytomater, som vi topper pizzaen med sammen med små dryp pesto rosso, basilikum og lækker sommerolivenolie. Den perfekte sommerservering på terrassen 🍅

Protips! Opskriften er med italiensk skinke, men den kan sagtens udelades, hvis du gerne vil lave en vegetarisk pizza.

Skal det være ekstra nemt, kan du købe en god færdiglavet pizzadej, men vil du gerne lave din egen, kan du bruge opskriften her – du skal i gang ca 3-4 timer før, eller du kan lave dejen dagen før og lade den koldhæve i køleskabet.

Antal
4 personer

Arbejdstid
30 min

Tid i alt
4 timer 30 min

Ingredienser 

Hos Oliviers & Co
Økologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce
Økologisk Pesto Rosso
Semi-dried cherrytomater
2 spsk sommer olivenolie
 
Til pizzadej
2½ dl lunken vand 
ž tsk fint havsalt
15 g gĂŚr
1 knvsp. sukker
3-4 drĂĽber vineddike
400 g pizzahvedemel (type 00)
Mel til udrulning

Fyld
100 g italiensk skinke, fx prosciutto cotto eller lufttørret skinke
100 g revet mozzarella
50 g revet parmesan
100 g cherrytomater
2 tsk oregano
Friske basilikumblade

Pizza Rosso, opskrift fra Oliviers & Co

Südan gør du

Pizzadej – start ca 3-4 timer før servering. Rør vand, gær, sukker og eddike sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen til den er blank og elastisk.

SĂŚt dejen til hĂŚvning 2-3 timer i en lufttĂŚt beholder.

Nür dejen har hÌvet til dobbelt størrelse:

TÌnd ovnen pü 240 C med din tykkeste bageplade vendt pü hovedet eller et bagestül i. Sørg for, at ovn og bageplade er godt varm, inden du kommer den første pizza i.

Slü dejen ned og form den til kugler. Vend kuglerne i mel og lad dem efterhÌve pü køkkenbordet i ca. 30 min.

Tryk hver dejkugle ud på et meldrysset stykke bagepapir – den skal være tynd og med let forhøjede skorpekant). Børst evt overskydende mel af, når du har den ønskede størrelse og form.

Fordel tomatsaucen, de halverede cherrytomater og revet parmesan og mozzarella og drys med oregano.

PlacÊr forsigtigt den første pizza direkte pü den varme bageplade og bag i 7-8 min. Hold godt øje, ovne er forskellige. Den skal vÌre bagt og sprød men ikke for tør. Gentag med den anden pizza.

NĂĽr pizzaerne kommer ud af ovnen, toppes straks med revet mozzarella.

Lige inden servering toppes pizzaerne med et par semi-dried cherrytomater, smĂĽ dryp pesto rosso, basilikumblade og lidt sommer olivenolie. Server straks.

Bon appĂŠtit!

 

Prøv ogsü vores opskrift pü pizza bianco med grønt