Pizza Rosso
Sprød og nybagt pizza er altid et hit, og her fĂĽr du vores opskrift pĂĽ Pizza Rosso med flere slags tomater: økologisk salsa tomatsauce, friske cherrytomater og til sidst vores sicilianske semi-dried cherrytomater, som vi topper pizzaen med sammen med smĂĽ dryp pesto rosso, basilikum og lĂŚkker sommerolivenolie. Den perfekte sommerservering pĂĽ terrassen đ
Protips! Opskriften er med italiensk skinke, men den kan sagtens udelades, hvis du gerne vil lave en vegetarisk pizza.
Skal det vĂŚre ekstra nemt, kan du købe en god fĂŚrdiglavet pizzadej, men vil du gerne lave din egen, kan du bruge opskriften her â du skal i gang ca 3-4 timer før, eller du kan lave dejen dagen før og lade den koldhĂŚve i køleskabet.
Antal |
Arbejdstid |
Tid i alt |
IngredienserÂ
Hos Oliviers & Co
Ăkologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce
Ăkologisk Pesto Rosso
Semi-dried cherrytomater
2 spsk sommer olivenolie
Â
Til pizzadej
2½ dl lunken vandÂ
ž tsk fint havsalt
15 g gĂŚr
1 knvsp. sukker
3-4 drĂĽber vineddike
400 g pizzahvedemel (type 00)
Mel til udrulning
Fyld
100 g italiensk skinke, fx prosciutto cotto eller lufttørret skinke
100 g revet mozzarella
50 g revet parmesan
100 g cherrytomater
2 tsk oregano
Friske basilikumblade
Südan gør du
Pizzadej â start ca 3-4 timer før servering. Rør vand, gĂŚr, sukker og eddike sammen. TilsĂŚt melet lidt ad gangen. Ălt dejen til den er blank og elastisk.
SĂŚt dejen til hĂŚvning 2-3 timer i en lufttĂŚt beholder.
Nür dejen har hÌvet til dobbelt størrelse:
TÌnd ovnen pü 240 C med din tykkeste bageplade vendt pü hovedet eller et bagestül i. Sørg for, at ovn og bageplade er godt varm, inden du kommer den første pizza i.
Slü dejen ned og form den til kugler. Vend kuglerne i mel og lad dem efterhÌve pü køkkenbordet i ca. 30 min.
Tryk hver dejkugle ud pĂĽ et meldrysset stykke bagepapir â den skal vĂŚre tynd og med let forhøjede skorpekant). Børst evt overskydende mel af, nĂĽr du har den ønskede størrelse og form.
Fordel tomatsaucen, de halverede cherrytomater og revet parmesan og mozzarella og drys med oregano.
PlacÊr forsigtigt den første pizza direkte pü den varme bageplade og bag i 7-8 min. Hold godt øje, ovne er forskellige. Den skal vÌre bagt og sprød men ikke for tør. Gentag med den anden pizza.
NĂĽr pizzaerne kommer ud af ovnen, toppes straks med revet mozzarella.
Lige inden servering toppes pizzaerne med et par semi-dried cherrytomater, smĂĽ dryp pesto rosso, basilikumblade og lidt sommer olivenolie. Server straks.
Bon appĂŠtit!
Â