Spaghetti carbonara med parmesan- og trøffelsauce

Opskrift spaghetti carbonara med parmesan- og trøffelsauce, Oliviers & Co

Dette er luksus comfort food, når det er bedst! Opskriften her minder om en klassisk spaghetti carbonara med et twist. Nemlig en skøn parmesan- og trøffelsauce.

En lækker pastaret er noget af det bedste, vi ved, når vi trænger til lidt god forkælelse. Med få ingredienser af god kvalitet får man hurtigt et velsmagende og tilfredsstillende måltid, der varmer helt ind i sjælen.

Spaghetti carbonara opskriften sender os til små hyggelige italienske trattoriaer med de gode ingredienser: spaghetti, parmesan, trøffel, lækker græsagtig olivenolie og figenbalsamico. Indbegrebet af den simple luksus, som italienerne gør så godt!

Lav retten med eller uden pancetta, som det passer dig.

Antal 6 personer
Arbejdstid 25 min
Tid i alt 25 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
600 g spaghetti
Italiensk olivenolie, fx Affiorato
Parmigiano Reggiano & trøffelcreme
Figenbalsamico

Fra markedet
1 løg, finthakket
1 æg
Flagesalt
Friskkværnet peber

Valgfrit: 300 g pancetta (eller bacon) – udelad da at smage til med flagesalt til sidst, start med at stege pancettaen sprød, og lad den hvile på et stykke sugende papir, indtil den vendes i pastaen sammen med saucen.

Spaghetti med trøffel & parmesansauce, opskrift fra Oliviers & Co 

Sådan gør du

Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog til spaghetti. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Husk at gemme en lille kop kogevand fra pastaen til saucen. 

Varm en pande op på middelvarme med 1 spsk olivenolie. Steg løgene bløde og klare. Tilsæt derefter 1 spsk figenbalsamico og lad løgene stege 1-2 minutter mere. Sæt løgene til side.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål. Hæld ca. en spiseske kogevand fra pastaen i, og pisk det sammen med parmesan- og trøffelcremen. Justér evt med en lille smule mere kogevand fra pastaen, så du rammer en god konsistens. 

Vend spaghetti, parmesan- og trøffelsauce og balsamico-løg i gryden. Laver du retten med pancetta, vend da pancettaen i mindre stykker i pastaen.

Smag til med salt og en generøs mængde friskkværnet peber efter smag og server straks.

Bon appetit :)

Lyst til mere pasta? Find alle vores pasta- og risottoopskrifter her