3 nemme salatdressinger og vinaigrette
Faktisk behøver du ikke andet end en olivenolie af høj kvalitet og en rigtig god eddike for at trylle kål, grønne salater og rå eller tilberedte grøntsager til en fantastisk oplevelse!
Vi bliver tit spurgt om gode salatdressinger og vinaigrette i butikken. Så her har vi samlet 3 af vores yndlingskombinationer (hvor fremgangsmåden er den samme - så let!) og en nem vinaigrette, der kan bruges året rundt.
Protip! Alle opskrifterne passer til 1-2 pers. men kan nemt ganges op. Har du dressing til overs, kan den gemmes i køleskab i op til en lille uges tid.
Har du brug for en lille beholder til dine dressinger, kan du finde vores lille glasflaske her og en praktisk ståltragt her
Antal
2 personer |
Arbejdstid |
Tid i alt |
1. Basilikumolie & citroneddike
Ingredienser
4 spsk basilikumolie
2 spsk citroneddike
Flagesalt og friskkværnet sort peber
En skøn klassisk kombination, der klæder fisk, fugl og grønt særligt godt. Den er specielt god til grønne salater, salater med fisk og med grillede grøntsager. Prøv den fx til en salat med avokado og rejer.
2. Grøn citronolie & mangoeddike
Ingredienser
4 spsk grøn citronolie
2 spsk mangoeddike
Flagesalt og friskkværnet sort peber
Denne duo smager af solskin, og den kan virkelig bruges bredt. Den er lækker til kålsalater, grønne salater og til salater med fisk. Prøv fx at lave en salat af fintsnittet spidskål, fileterede appelsiner og ristede mandler.
3. Smagen af Italien: citronolie og figenbalsamico
Ingredienser
4 spsk citronolie
2 spsk lagret figenbalsamico
Flagesalt og friskkværnet sort peber
Kombinationen af olivenolie og balsamico er altid et sikkert hit. Vi elsker citronolie og figenbalsamico sammen og bruger kombinationen til caprese, grønne salater, over asparges, burrata og til salater med nye kartofler. Eller bare til at dyppe brød i :)
Sådan laver du din salatdressing
Kom olie og eddike i en skål eller et glas under let omrøring til dressingen er ensartet i konsistensen. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber inden servering.
Skal du have grøn salat, vendes din salat blot i dressingen lige inden servering. Skal du derimod have en dejlig kålsalat, kan du med fordel vende kålen i din dressing en times tid inden spisetid og stille det hele på køl.
Klassisk fransk vinaigrette
Ingredienser
4 spsk ekstra jomfru olivenolie
2 spsk eddike, fx pink hvidløgseddike eller en klassisk hvidvinseddike
2 tsk dijonsennep
1 spsk honning
Flagesalt og friskkværnet sort peber
Vinaigrette er virkelig enkel og nem – men mange føler sig alligevel lidt på udebane, når det gælder salatdressinger. Det tager ikke mere end 2 minutter, og en god vinaigrette giver velsmag til den grønne salat til aftensmaden eller frokosten.
Sådan gør du
Kom olivenolie, eddike, sennep og honning i en skål under let omrøring (helst med en træske) til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber inden servering.
Dressingen kan opbevares med låg på i køleskab en lille uges tid.
Hvis det skal være super nemt og delikat, kan du gå på opdagelse i vores udvalgte olie & eddike sæt, hvor du finder mange gode kombinationer.
Vi har parret vores mest populære italienske olivenolier med smag med de fabelagtige eddiker, skabt af vores egen Maître Vinaigrier, Frederic Chaix.
Resultatet er en serie af delikate, frugtagtige og smagfulde olie/eddike sæt, der vil løfte din salater til nye højder... en lang række fantastiske smage, der gør det nemt, at være gourmetkok i eget køkken 👩🏻🍳👨🏻🍳
Prøv også 4 nemme dressinger med æblecidereddike