Dressing med æblecidereddike – 4 nemme variationer

Æblecidereddike er den perfekte basis-eddike i køkkenet, ikke mindst som ingrediens i skønne dressinger, der får dine salater til at smage fantastisk. Med æblecidereddiken på hylden får du nemt årstidens grøntsager til at smage efter mere.

Her får du vores opskrifter på fire nemme variationer af dressing med æblecidereddike: en super grøn og simpel olie & eddikedressing, en klassisk vinaigrette med sennep og honning, en dressing til coleslaw og en tahindressing.

Bon appétit!

Protip! Alle opskrifterne passer til 1-2 pers. men kan nemt ganges op. Har du dressing til overs, kan den gemmes i køleskab i minimum et par dage.

 Økologisk æblecidereddike fra Oliviers & Co

SUPER GRØN OG SIMPEL OLIE & EDDIKE DRESSING

Så simpelt og så godt! En lækker olivenolie og god eddike er verdens nemmeste måde at bringe velsmag til alle dine grøntsager og salater. En grøn og græsagtig ekstra jomfru olivenolie klæder den sunde æblecidereddike perfekt og giver masser af friskhed og intensitet. Derfor elsker vi at parre æblecidereddiken med vores super grønne andalusiske olivenolie L'Extraverte (limited edition) eller den første ekstra jomfru olivenolie fra årets høst, den grønne Affiorato (limited edition).

DET SKAL DU BRUGE

2-3 spsk grøn og græsagtig olivenolie, fx L'Extraverte eller Affiorato
1 spsk æblecidereddike
Flagesalt og friskkværnet sort peber

Rør (helst med en træske) eller ryst dressingen sammen, til den er godt blandet. Vend den i salaten, eller hæld over grøntsagerne lige inden servering.

Prøv fx den super grønne olie & eddike dressing på en farverig salat med oliven og smilende æg.

Opskrift på farverig salat med oliven og æg fra Oliviers & Co

VINAIGRETTE MED SENNEP & HONNING

Den ikoniske franske dressing, vinaigrette, er en elsket klassiker - ikke mindst til sprøde, grønne salater, salater med linser og rodfrugter og kartoffelsalat.

Brug gerne en klassisk fransk olivenolie, der giver dressingen den helt rette autentiske smag og sender smagsløgene på rejse sydpå :-) Find den klassiske franske olivenolie i et olie & eddikesæt med æblecidereddiken her

Klassisk fransk ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

DET SKAL DU BRUGE

2-3 spsk olivenolie, gerne en klassisk fransk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk dijonsennep, fin eller grov, mild eller stærk – brug din favorit
1 tsk honning, gerne en blomsterhonning, fx orangeblomsthonning
Flagesalt og friskkværnet sort peber

Rør (helst med en træske) eller ryst dressingen sammen, til den er homogen. Vend den i salaten, eller hæld over grøntsagerne lige inden servering.

Prøv fx den klassiske vinaigrette med sennep og honning på en salat med belugalinser og grønne bønner.

Opskrift på belugalinsesalat med bønner og æg fra Oliviers & Co 

COLESLAW DRESSING

En hjemmelavet coleslaw opgraderer den sunde råkost af kål og gulerødder – og er det ultimative tilbehør til grill-mad og burgere. Vores dressing til coleslaw får ekstra velsmag fra lidt lækker ekstra jomfru olivenolie, orangeblomsthonning og selvfølgelig æblecidereddiken.

DET SKAL DU BRUGE

2 spsk creme fraiche (brug din foretrukne fedtprocent – du kan også bruge skyr eller yoghurt naturel)
2 spsk mayonaise
1 spsk god olivenolie, fx økologisk La Classique
2 tsk dijonsennep i din foretrukne styrke
1 tsk æblecidereddike
1 tsk honning, fx orangeblomsthonning
Flagesalt og friskkværnet sort peber

Rør dressingen sammen, til den er godt blandet og homogen. Vend den i salaten, gerne mindst 1 time inden servering, og sæt salaten på køl.

Brug coleslawdressingen på råkost af gulerødder og al slags kål, fx spidskål, sommerhvidkål, hvidkål, rødkål og glaskål. Du kan variere din coleslaw på utallige måder, fx ved at supplere med fine skiver æble, bladselleri, rødløg eller agurk, fintrevet fennikel og hakkede nødder og urter. 

Olie & eddikesæt med økologisk La Classique ekstra jomfru olivenolie, æblecidereddike og orangeblomsthonning fra Oliviers & Co

Vores olie & eddikesæt med økologisk La Classique ekstra jomfru olivenolie, æblecidereddike og orangeblomsthonning er det ideelle basis-sæt til hverdagens madlavning. Find det her

TAHINDRESSING

Skøn til på alle retter med et mellemøstligt twist, fx falafler, grillede auberginer, kikærte-, quinoa- og couscoussalater, men også på buddha og poke bowls, friske vietnamesiske forårsruller, grønkålssalat og som dip til grøntsagstængerne.

Brug en tahin af god kvalitet (der bør kun være sesamfrø og evt. salt i), og gerne en lys tahin, der typisk er mere flydende end den mørke ristede version og derfor lettere at røre dressing af. Tahin fås i dit lokale mellemøstlige eller asiatiske marked og i nogle større velassorterede supermarkeder.

DET SKAL DU BRUGE

2 spsk olivenolie, fx økologisk La Classique
2 spsk tahin, gerne lys
1 spsk æblecidereddike
1 tsk honning, fx orangeblomsthonning
Flagesalt og friskkværnet sort peber

Rør dressingen sammen til den er godt blandet og homogen – er den for fast, tilsættes lidt vand. Servér som dip i en lille skål, eller hæld over salaten eller grøntsagerne lige inden servering.

Prøv fx tahin dressingen til friske vietnamesiske forårsruller, en couscoussalat eller en poke bowl med laks, avokado, quinoa og grape

Opskrift på poke bowl med laks, avokado og grape fra Oliviers & Co

Find mere inspiration og få vores opskrifter på sunde og velsmagende salater her

 

Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder