Poke bowl med laks, avocado, quinoa og grape

De smukke poke bowls er populære og utrolig nemme at lave – og så minder de lidt om sushi. Her får du en favorit opskrift med alt det, vi elsker: Avocado, quinoa, laks, pink grape og den lækreste dressing som prikken over i'et. Laksen kan sagtens erstattes med tofu, hvis du drømmer om en vegetarisk poke bowl.
Antal
2 personer
|
Arbejdstid 45 min |
Tid i alt 45 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Soya sauce med sort hvidløg eller ingefær & yuzu
Økologisk grøn citronolie
Pink grapefrugteddike
Fra markedet
150 g quinoa
240 g frisk laks (som den du køber til sushi, skal den have været frosset)
½ citron, saften
1 grapefrugt, gerne pink grape
1 avocado
1 lille hjertesalat
En lille håndfuld ristede hasselnødder
Sådan gør du
Skær den friske laks i små mundrette firkanter og læg dem i en skål med 2 spsk pink grape eddike, saften fra citronen, 4 spsk citronolivenolie og 2 spsk soya sauce. Vend laksen godt i marinaden og lad den trække overdækket i køleskabet i 30 min.
Skyl quinoaen i en gryde, overhæld med kogende vand i forholdet 1 del quinoa 2 dele vand. Kog under låg i 15 min og lad dem trække under låg i 5 min eller til de er møre – eller kog dem efter anvisningen på pakken. Smag til med salt.
Rist hasselnødderne og lad dem køle af. Hak dem groft.
Skær grapefrugten i filetter (her er den bedste guide).
Skær hjertesalat i mundrette stykker.
Halvér avocadoen, fjern stenen og skrællen. Skær i fine skiver.
Fordel quinoa, grøntsager og laks elegant i 2 skåle. Hæld den resterende marinade på som dressing. Drys de ristede hasselnødder over og servér straks. Smag evt. til med lidt havsalt, pink grapeeddike, citronolie og soya.
Bon appétit!