Poke bowl med laks, avocado, quinoa og grape
De smukke poke bowls er populære og utrolig nemme at lave – og så minder de lidt om sushi. Her får du en superfood opskrift med alt det, vi elsker. Avocado, quinoa, laks og den lækreste dressing som prikken over i'et. Laksen kan sagtens erstattes med tofu, hvis du drømmer om en vegetarisk poke bowl.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 45 min | Tid i alt 45 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Jomfru valnøddeolie
Økologisk grøn citronolie
Pink grapefrugteddike
Fra markedet
300 g quinoa
480 g frisk laks (som den du køber til sushi, skal den have været frosset)
1 citron, saften
2 grapefrugter
2 avocado
2 små hoveder hjertesalat
2 spsk soya
En håndfuld ristede hasselnødder
Sådan gør du
Skær den friske laks i små mundrette firkanter og læg dem i en skål med 2 spsk pink grape eddike, saften fra citronen, 4 spsk valnøddeolie og 2 spsk soya sauce. Vend laksen godt i marinaden og lad den trække overdækket i køleskabet i 30 min.
Skyl quinoaen i en gryde, overhæld med kogende vand i forholdet 1 del quinoa 2 dele vand. Kog under låg i 15 min og lad dem trække under låg i 5 min eller til de er møre. Smag til med salt.
Rist hasselnødderne og lad dem køle af. Hak dem groft.
Skær grapefrugten i filetter (her er den bedste guide).
Skær hjertesalat i mundrette stykker.
Halvér avocadoerne og fjern stenene. Skær dem i fine skiver og fjern skrællen.
Fordel quinoa, grøntsager og laks elegant i 4 skåle. Hæld den resterende marinade på som dressing. Drys de ristede hasselnødder over og servér straks. Smag evt. til med lidt havsalt, pink grapeeddike og citronolie.
Bon appétit!