Poke bowl med laks, avocado, quinoa og grape

Poke bowl med laks, avocado, quinoa og grape, opskrift fra Oliviers & Co

De smukke poke bowls er populære og utrolig nemme at lave – og så minder de lidt om sushi. Her får du en favorit opskrift med alt det, vi elsker: Avocado, quinoa, laks, pink grape og den lækreste dressing som prikken over i'et. Laksen kan sagtens erstattes med tofu, hvis du drømmer om en vegetarisk poke bowl.

Antal
2 personer

Arbejdstid

45 min

Tid i alt

45 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Soya sauce med sort hvidløg eller ingefær & yuzu
Økologisk grøn citronolie
Pink grapefrugteddike

Fra markedet
150 g quinoa
240 g frisk laks (som den du køber til sushi, skal den have været frosset)
½ citron, saften
1 grapefrugt, gerne pink grape
1 avocado
1 lille hjertesalat
En lille håndfuld ristede hasselnødder

 

Poke bowl med laks

Sådan gør du

Skær den friske laks i små mundrette firkanter og læg dem i en skål med 2 spsk pink grape eddike, saften fra citronen, 4 spsk citronolivenolie og 2 spsk soya sauce. Vend laksen godt i marinaden og lad den trække overdækket i køleskabet i 30 min. 

Skyl quinoaen i en gryde, overhæld med kogende vand i forholdet 1 del quinoa 2 dele vand. Kog under låg i 15 min og lad dem trække under låg i 5 min eller til de er møre – eller kog dem efter anvisningen på pakken. Smag til med salt.  

Rist hasselnødderne og lad dem køle af. Hak dem groft.

Skær grapefrugten i filetter (her er den bedste guide).

Skær hjertesalat i mundrette stykker.

Halvér avocadoen, fjern stenen og skrællen. Skær i fine skiver. 

Fordel quinoa, grøntsager og laks elegant i 2 skåle. Hæld den resterende marinade på som dressing. Drys de ristede hasselnødder over og servér straks. Smag evt. til med lidt havsalt, pink grapeeddike, citronolie og soya.

Bon appétit!