Sund salat med Beluga-linser og grønne bønner

Vi elsker en delikat og sund salat, der er nem at lave!

Den her opskrift er med linser, smilende æg og bønner, der indeholder masser af protein, vitaminer og velsmag.

Vi anbefaler, at du laver den med de lækre og flotte Beluga-linser, opkaldt efter den berygtede kaviar. Beluga-linserne har en elegant, subtil smag og holder en skøn form og konsistens efter tilberedning. Salaten kan både være tilbehør eller et måltid i sig selv, evt. med et stykke ristet brød ved siden af.

Bon appétit 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

OPSKRIFT TIL 4 PERS.

2,5 dl Beluga-linser
200g friske grønne bønner, vasket (eller fra frost, når de ikke er i sæson)
2 æbler, skåret i både
4 æg
6 kviste frisk estragon, fint hakket (du kan sagtens bruge andre krydderurter)
Ekstra jomfru olivenolie, fx en af vores klassiske olivenolier
Økologisk lagret balsamico fra O&CO
½ fed hvidløg, fint hakket
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning 
7 spsk hasselnødder, groft hakket
1 skalotteløg, fint hakket
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Kom linserne i kogende vand (uden salt) til de er kogte og faste (ca 18-20 minutter).

Mens linserne koger, røres en vinaigrette: Kom det finthakkede hvidløg, 2 spsk. olivenolie og 1 spsk. balsamico i en skål. Tilsæt sennep, honning, salt og peber og rør sammen med en træske.

Når linserne er klar, hældes vandet fra, og linserne blandes med det finthakkede skalotteløg og vinaigretten direkte i gryden.

Kog æggene i 8 minutter. Husk at stille et ur. Blancher imens bønnerne i 2 min, og sauter dem herefter i cirka 4 min. på en pande med god olivenolie over medium varme.

Tag æggene fra, og hæld straks koldt vand over for at stoppe kogningen. Pil derefter æggene, og skær dem i halve.

Rist estragon og hasselnødder let sammen i en tør gryde ca. 2 min.

Anret den lune linsesalat med bønner, blødkogte æg, æblestykker og hasselnødder/estragon. Top med godt med olivenolie, balsamico og salt/peber.

Bon appétit 🌿