Farverig salat med oliven og smilende æg
Denne sprøde salat er propfyldt med velsmag og tilfører smukke farver til dit frokostbord. Den er super smagfuld og nem at anrette, så den straks fanger de sultne øjne omkring bordet.
Antal
6 personer |
Arbejdstid 20 min |
Tid i alt 20 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
10-12 stk Kalamata oliven
God olivenolie, fx Affiorato eller mandarinolie
God eddike, fx æblecidereddike eller pink grape eddike
Kryddersalt til salat
Fra markedet
6 æg
9 små tomater, gerne røde, gule og grønne
1 knivspids sukker
1 agurk
1 rødløg
Oregano efter smag
2 peberfrugter, rød og grøn
4 spsk. kapers
Mozzarella eller fetaost, i mundrette stykker
300 g feldsalat
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Kom æggene i en gryde med kogende vand, kog i 6 1/2 minut, hæld det kogende vand fra og kom æggene under koldt vand
Vask tomaterne, skær dem i halve og sautér dem på en medium varme pande med lidt olivenolie, salt og peber og 1 knivspids sukker i 4-5 min. Sluk for varmen og lad det afkøle i gryden.
Skræl agurken og skær den i julienne (tændstiks-stave).
Vask peberfrugter, fjern frøene og de hvide dele og skær dem i julienne.
Skær rødløget i tynde ringe.
Pil æggene.
Vend forsigtigt grønsagerne, oliven, kapers og ost i en salatskål sammen olivenolie og eddike. Læg æggene ovenpå salaten og giv dem evt. let et tryk, så de åbnes som på billedet. Smag til med kryddersalt og friskkværnet peber.
Bon appétite!