Linguine pasta med blåmuslinger, syltet citron og fennikel

Linguine pasta med blåmuslinger, syltet citron og fennikel, opskrift fra Oliviers & Co

Linguine pasta og blåmuslinger er en fantastisk kombination. Blåmuslinger er bedst i sæson, hvilket er om vinteren, når vandet er koldt.

Her får du vores opskrift på en udsøgt, cremet linguine med blåmuslinger og fennikel i fløde, hvidløg og syltet citron. En helt fantastisk sydlandsk smagsoplevelse, der går fortrinligt med en god tør og frisk hvidvin i glasset.

NB! De syltede citroner skal forberedes minimum 24 timer før. Se vores opskrift nederst. Alternativt kan du bruge saft og kød fra en hel citron, som moses godt rundt i en lille skål med lidt salt.

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min
Tid i alt 24 timer

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
500 g Linguine med Basilikum
Olivenolie med hvidløg, fx økologisk hvidløgsolie med sort peber
Kryddersalt til pasta

Fra markedet
1-2 kg MSC blåmuslinger fra fiskehandleren, skrubbet og klargjort
1 bundt frisk persille, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk saltsyltede citroner* eller 1 hel citron
1/2 frisk fennikel, skåret i tynde skiver
1/2 fl. hvidvin
500 ml fløde
Friskkværnet peber

*Til saltsyltede citroner:
3 vaskede økologiske citroner
3 spsk salt
3 spsk sukker
1 dl ekstra jomfru olivenolie, fx La Classique

Sådan gør du

Rens blåmuslingerne under rindende vand for tang og sand, og fjern skægget. Under kogning skal muslinger åbne sig, hvis de ikke gør det, skal de kasseres.

Kom hvidvin, fennikel, hvidløg og persille i en stegepande på medium-høj varme, til det koger let.

Kom blåmuslingerne på panden under låg i 4-6 min (afhængig af blåmuslingers størrelse). Tag løbende blåmuslingerne fra, efterhånden som de åbner sig. Sæt imens en stor gryde med masser vand og salt over til pasta på høj varme.

Når muslingerne er klar, tages halvdelen ud af skallen (de resterende gemmes i skal).

Muslingerne uden skal lægges tilbage i panden sammen med fløde og syltet citron på lav varme.

Kog pastaen al dente i gryden, og hæld vandet fra.

Kom pastaen på panden med blåmuslinger, fløde, syltet citron, fennikel og blåmuslingerne med skal under høj varme 1-2 minutter.

Anret i flotte skåle, og top med den resterende persille, olivenolie med hvidløg og sort peber, kryddersalt til pasta og friskkværnet peber.

Bon appétit 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳

 

Se også vores opskrift på kammuslinger på pastinakpuré med trøffel og balsamico

 

*Opskrift på saltsyltede citroner 🍋 (lyn-udgaven)
Skær 3 vaskede citroner i tynde skiver og fjern alle kerner. Vend citronskiverne i en skål med 3 spsk salt, 3 spsk sukker og 1 dl ekstra jomfru olivenolie, fx La Classique. Kom det hele i et tætlukket rentgjort glas og stil det på køl. De salt-syltede citroner er klar efter 24 timer og holder sig gode 2 uger efter på køl.