Spinat quiche uden bund
Her får du vores opskrift på en skøn quiche tilberedt uden bund med fyld af spinat, hvidløg og røget makrel eller ørred.
Vi serverer quichen med spæde spinatblade vendt i en dressing rørt af fransk pink hvidløgseddike og suveræn jomfru valnøddeolie. Nemt og lækkert. God til frokost i det grønne eller som et indslag i en buffet.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 20 min
|
Tid i alt 30 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & CoLa Classique olivenolie
Pink hvidløgseddike
Jomfru valnøddeolie
Muskatnød
Fra markedet
250 g frisk spinat
2 skalotteløg
½ fed hvidløg
2,5 dl fløde 9%
150 g spæde spinatblade
50 g hvedemel
1 stort æg
1 røget ørred- eller makrelfilet
Salt og peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200°C.
Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg på medium varme på en pande med 2 spsk olivenolie. Tilsæt spinat og rør til spinaten falder sammen.
Pisk æg, fløde, 1 knivspids revet muskatnød, og 1 knivspis havsalt og mel i en skål og tilsæt spinaten trykket fri for væde.
Findel den røgede fisk, smag evt. til med salt og peber og bland i skålen.
Smør en lille ovnfast form og hæld det hele i – bag i 20 min eller til tærten er fast.
Lad tærten køle af.
Bland 1 spsk pink hvidløgseddike og 2 spsk valnøddeolie til en dressing.
Servér tærten med spæde spinatblade vendt i dressingen og lidt havsalt.
Bon appétit!
Find mere inspiration til dit sommerkøkken i vores guide til den bedste sommermad her