Guide til den bedste sommermad

Guide til den bedste sommermad, inspiration fra Oliviers & Co

Melonsalater, jordbær, grønne ærter, frisk fisk og dele-venlige tapasretter.

Sommeren er fyldt med de lækreste råvarer, og vi elsker at hylde dem. Det gør vi traditionen tro med vores limited edition sommer olivenolie og eddike, der er nøje udvalg for at gøre din sommer velsmagende og vidunderlig.

Velsmagen er en selvfølge, og de elegante flasker pynter vidunderligt på bordet, i sommerhuset og i køkkenet.

Her får du vores tips og inspiration til nemme sommeropskrifter til gæster og hyggelige stunder.

Vi ønsker jer den dejligste sommer 🌼 

 

Nyhed: Limited edition Sommer olivenolie fra Sabino Leone

Stjernen i dine sommeropskrifter! Det smager nærmest som solskin på flaske, når man åbner proppen til dette års limited edition sommerolie fra Oliviers & Co. I den smukke blomstrede flaske gemmer sig en eksklusiv italiensk ekstra jomfru olivenolie fra den prisvindende producent Sabino Leone.

Olivenolieproducent Sabino Leone, Oliviers & Co

Leone-familiens olivenlunde ligger i solbeskinnede Puglia, hvor de har lavet gourmet olivenolie i mange generationer. Sommerolien er lavet på 100 % arbosana-oliven, og resultatet er en mild og delikat olivenolie med fine noter af mandler og hvide blomster. Den smukke flaske er inspireret af sydens blomstrende olivenlunde, vilde krydderurter og appelsinblomster.

Den milde og lækre olivenolie passer godt til alt fra morgenmad til dessert. Prøv den fx på græsk yoghurt med friske jordbær og granola, til en lækker frokostsalat med solmodne tomater og friske ærter, dryppet over grillet fisk og skaldyr med nye kartofler og krydderurter eller på en lækker vaniljeis med lidt havsalt. Du kan selvfølgelig også bare dyppe løs med godt brød.

Find sommer olivenolien her (begrænset antal) 

Ny sommeropskrift: Mimoseæg med avocado og Sommer olivenolie

Mimoseæg med avocado og sommer olivenolie fra Oliviers & Co
Mimoseæg eller oeufs mimosa er den franske version af 'deviled egg' eller djævleæg. Uanset navnet er ideen den samme: Hårdkogte halverede æg fyldes med lækkert fyld rørt op med æggeblommerne. I vores version røres æggeblommerne op med avocado, lime og sommer olivenolie. Resultatet er de skønneste hapsere med lækkert cremet fyld. Nemme at lave og servere og gode som små startere eller på tapasbordet med små deleretter.

Find opskriften på mimoseæg med avocado her

Ny sommeropskrift: Sommer crumble med olivenolie og citroneddike

Nem sommercrumble med abrikoser og sommerolivenolie fra Oliviers & Co

Olivenolie og dessert? Ja, tak! 

Sommer olivenoliens florale noter af mandel og hvide blomster gør den til den perfekte følgesvend til sommerens frugter. Til søde danske jordbær og vaniljeis og verdens bedste koldskål. Og til nem sommer-crumble med solmodne abrikoser og mirabeller, der nænsomt lunes og déglaseres med sommer olivenolie, sommerens eddike med Eureka-citroner og honning.

Anret fx med vaniljeis og top med knuste tortas med anis. Nemt og fantastisk velsmagende – den perfekte imponerende sødmefyldte afslutning på en hyggelig middag i godt selskab.

Find opskriften på nem sommer-crumble her

Nyhed: Sommereddike med Eureka-citroner

I vores opskrift på nem sommer-crumble kombinerer vi sommer olivenolien med årets sommereddike med Eureka-citroner – og det er selvfølgelig ikke en tilfældighed.

Når vi i Oliviers & Co omhyggeligt udvælger årets sommer olivenolie og udvikler sommerens gourmet-eddike skaber vi ikke blot en velsmagende olivenolie og eddike til sommerens råvarer, der kan nydes hver for sig. De to sommernyheder går naturligvis ualmindeligt godt sammen.

Oliviers & Co’s mester-eddikemager Frédéric Chaix har skabt den perfekte citroneddike, en frugtig og eksklusiv kreation lavet af en lækker hvidvinseddike og friskplukkede portugisiske Eureka-citroner.

Den smagfulde eddike udmærker sig ved sin friske og lette syrlighed, og er i sandhed en ægte hyldest til den elskede og legendariske citron. De friske solmodne citroner bliver skåret i stykker og macereret i let opvarmet hvidvinseddike for at frigive deres aroma og smag. Derefter køles blandingen meget hurtigt ned for at bevare alle citronens smagsnuancer.

Sommereddiken er lavet med 100 % naturlige ingredienser og indeholder ingen kunstige smagsstoffer eller tilsat aroma. Kun de bedste råvarer bliver brugt her.

Brug citroneddiken over alle former for sommersalater, fisk- og skaldyrsretter, tabbouleh med rejer, carpaccio af zucchini, grillet lyst kød og også på din græske yoghurt om morgenen i stedet for honning, over vaniljeis til dessert eller sågar i din sommercocktail.

Find sommerens citroneddike her

Ny sommeropskrift: Melonsalat med feta og citroneddike

Melon-, agurk- og fetasalat med citroneddike, opskrift fra Oliviers & Co

Med sin smukke farve og fine sødme og syrlighed er årets sommereddike som en eliksir af godt humør – og vi glæder os til at bruge den på alle sommerens salater.

Denne sommer vil vi forkæle vores sommergæster med en smuk melon og feta salat, enten som en lækker appetizer eller som tilbehør til skønne grillede sommerretter. Ideen til salaten simpel, men effekten er stor: den velsmagende dressing af basilikumolie og citroneddike gør hele forskellen.

Find opskriften på melonsalat med feta her

Ny sommeropskrift: Bagt Dorade som ved Middelhavet

Bagt dorade med oliven og kapers
Frisk fisk er et must i sommersæsonen, og vi elsker at tilberede den med klassisk Middelhavstilbehør: solmodne tomater, lækre oliven, citroner, kapers og skønne krydderurter.

Sommer olivenoliens florale noter og citroneddikens friske og frugtige syrlighed er det perfekte match, der giver den smukke fisk den helt rette smag fra de sydlige himmelstrøg.

Find opskriften på bagt dorade med oliven og kapers her 

Nyhed på vej: Rosmarinolie presset med frisk rosmarin fra CalabrienVores italienske olivenolier presset med friske citrusfrugter og urter er en nem måde at tilføje Middelhavets velsmag til dine retter.

I år glæder vi os til at give vores grillede retter, nye kartofler, pasta, pizza, tærter og dressinger smagen af frisk rosmarin fra Calabrien med vores nye økologiske italienske rosmarin-olivenolie.

Den økologiske rosmarin-olivenolie lander i butikken i starten af juli.

Find vores udvalg af olivenolier med smag her

Opskrift: Lamme kofta på spyd med yoghurtdressing

Lamme-kofta på spyd med yoghurtdressing
Middelhavskøkkenet er en oplagt inspirationskilde til sommerens hyggelige grill-middage. Lidt god olivenolie og de ikoniske middelhavskrydderurter giver nemt velsmag til grillede grøntsager, fisk, skaldyr, gode bøffer og grillspyd.

I Oliviers & Co har vi blandet de bedste kryddersalte til pasta og det grønne, fisk og skaldyr og til kød med middelhavskrydderier i højeste kvalitet. Vores klassiske  krydderiblandinger giver dig smagen af italiensk bruschetta og mellemøstlig Kirmizi og Zaatar.

Rør fx en nem yoghurtdressing til de grillede sager som i vores opskrift på lamme-kofta, som du finder her

Find vores kryddersalte og krydderiblandinger her

Find vores opskrifter på nemme dressinger og dips her

Inspiration: Sommertapas – nemt at nyde

Tapas delikatesser, oliven, italienske kiks, grissini, tapenade fra Oliviers & Co

Det må gerne være nemt at invitere sommergæster. Vores tapenader, pesto, italienske kiks og skønne oliven er lige til at sætte på bordet. Lav fx et lækkert sommerbord med snack grønt, grønne nocellara del belice-oliven, gourmettapenade med sorte oliven, pesto med sommertrøfler, délice med squash og gedeost, sprøde italienske kiks med rosmarin og et par gode oste.

Find vores store udvalg af tapas-delikatesser her

God sommer fra alle os på Gammel Kongevej 🌸