Spelt risotto med rejer
Spelt risotto, også kaldet 'speltotto', laves som en risotto, bare på speltkerner i stedet for ris. Speltkernerne giver retten mere struktur og bid og en skøn nøddeagtige smag.
Her får du vores opskrift på 'speltotto' med store gambas rejer, lækker citron olivenolie, champagne eddike og dejlig cremet mascarpone og parmesan – vi topper selvfølgelig med en suveræn ekstra jomfru olivenolie.
Antal 6 personer |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
Citronolivenolie
2 spsk Champagne eddike
Juleolivenolie
Havsalt
På markedet
12 frosne gambas rejer
250 g speltkerner
20 g smør
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
2 kviste timian
60 g revet parmesan ost
15 cl tør hvidvin
2 spsk mascarpone ost
1 liter hønsebouillon
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Varm bouillonen op og hold den varm.
Varm 2 spsk citronolivenolie i en stor tykbundet gryde ved medium varme, steg finthakket løg, hvidløg og timian. Tilsæt speltkernerne og rør i 3 min. Tilsæt hvidvin og rør igen. Tilsæt lidt bouillon og lad retten simre ved lav varme i ca 45 min – tilsæt løbende mere bouillon, så der hele tiden er væde ved kernerne.
Fjern skallen på rejerne og rens dem. Når risottoen er 5 min fra at være færdig, steg da rejerne i en pande med 2 spsk citronolivenolie i 3 min. Deglacér derefter panden ved at tilsætte Champagne eddike og røre.
Rør revet parmesan og mascarpone i den færdigekogte risotto og smag til med salt og friskkværnet peber. Anret i skåle med rejerne og top med lidt juleolivenolie lige inden servering.
Bon appétit!
Prøv også vores opskrift på risotto med svampe, trøfler og parmesancreme