Fastelavnsboller med lemoncurd, citronglasur & kaviar lime

Fastelavnsboller med lemoncurd, citronglasur og kaviar lime, opskrift Memories of Emily Ann, Oliviers & Co

Denne skønne opskrift er skabt af dygtige Anna Emilie, der står bag Memories of Emily Ann – de fine fastelavnsboller er fyldt med vores lemoncurd, og vi har fået lov at dele opskriften med jer ❤️ Anna Emilie har pyntet fastelavnsbollerne med citronglasur og kaviar lime.

Antal
10 stk

Arbejdstid
45 min

Tid i alt
2 timer 15 min

Ingredienser

1 ½ dl mælk 
50 g sukker
50 g smør 
1 tsk vanilje essens, ekstrakt, pulver eller frø
Fintrevet skal af ½ citron 
1 tsk salt
15 g frisk gær
1 æg 
325 g hvedemel
75 g lemoncurd
½ L fritureolie 
200 g flormelis
½ dl citronsaft 
Kaviar lime

Fastelavnsboller med lemoncurd, opskrift memoriesofemilyann, Oliviers & Co

Sådan gør du

Man kan godt lave kogte boller af dej, der hæver i 17 timer, men hvis fastelavnsboller nu er et spontant projekt, og dejen skal hæve på relativt kort tid, så skal ingredienserne tempereres. De må ikke være kolde, så derfor skal man snuppe et æg fra bakken og lægge det på køkkenbordet i god tid.

Så, mens ægget tempereres, lunes mælk og smør i en gryde. Nu må mælken altså heller ikke være for varm, for så tager man livet af gæren. Stik en finger i gryden.

Rør så gær i, og når klumperne er væk, røres salt, sukker, smør, vanilje, citronskal og æg i.

Hæld blandingen i en røreskål med mel og ælt dejen i 10 minutters tid på en røremaskine. Det bedste man kan gøre for en dej, er at ælte, ælte, ælte den!

Lad den hæve under en fugtig klud i 1 times tid.

Del så dejen i 10 lige store stykker, tril til små boller og lad dem hæve 30 minutter til. 
Føler man pludselig for at trille store boller, skal man kontrollere den perversitet. Bollerne skal koges i olie, og hvis de er for store, så branker de, før de er klar, og så er bollerne fyldt med snasket, rå dej. Små boller!
 
Varm olien op til 170°C og drop så blusset, så varmen er stabil. Hold øje med termometeret! Kog bollerne i ca 2 minutter på hver side, til de er brune, ikke brankede, og sprøde. Lad dem dryppe af.

Fyld en sprøjtepose med lemoncurd, som faktisk gerne må være kold, og fyld bollerne med fyldetyllen i toppen af bollerne, så fyldet ikke smutter ud ... og har man ikke lemoncurd, så fyld dem med karamelcreme, æblekompot eller Nutella, det er altid godt!

Rør flormelis og citronsaft sammen og pynt bollerne med glasur og kaviar lime.

Bon appétit!

Kaviar lime, memories of Emily Ann

Find flere opskrifter på bagværk her