Risotto med svampe, trøfler og parmesancreme
Risotto er super nem, velsmagende comfort food – god at varme sig på! Prøv en luksuriøse version tilberedt med italienske risottoris, svampe og vores skønne parmesan- og trøffelcreme.
Skal det være særligt ekstravagant, kan du toppe med et par skiver sommertrøfler!
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 50 min
|
Tid i alt 50 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
6 tsk Italiensk Parmiggiano Reggiano og trøffelcreme
4 spsk floral Grand Cru olivenolie
Top evt. med Sommertrøfler i olivenolie, hvis der skal forkæles ekstra meget!
Fra markedet
300 g Risottoris, fx Carnaroli
1-2 fed hvidløg, finthakkede
2 skalotteløg, finthakkede
300 g svampe efter eget valg, rensede og snittede
50 g smør
2,5 dl hvidvin
ca. 1 liter varm kylling- eller grøntsagsfond
Friskrevet parmesan efter smag
Salt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Sautér svampene i lidt olivenolie og sæt til side.
Sauter hvidløg og skalotteløg i en tykbundet gryde i smør og olivenolie på mediumvarme til løgene er klare.
Tilsæt risottoris og rør godt. Tilsæt hvidvin lidt af gangen og rør, til vinen er absorberet.
Tilsæt den varme fond lidt efter lidt, rør kontinuerligt og lad fonden absorberes helt, før du tilsætter mere.
Når al fond er absorberet, tilsættes svampene. Tilsæt parmasan og trøffelcremen og rør godt. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret i dybe tallerkner, top med lidt olivenolie, den revne parmesan og evt. et par skiver sommertrøfler.
Bon appétit 👩🏻🍳 👨🏻🍳