Æg en cocotte med grøn tapenade, tomat og piment d'espelette

Der er ikke noget bedre end at starte dagen i ro og mag med lækker morgenmad. Vi elsker vores små ritualer om morgenen med god kaffe, skøn morgenmad og dagens avis.

Vores gode madven, konditor Torben Bang, har inspireret os med denne dejlige lille morgenanretning, der simpelthen er verdens nemmeste og lækreste opskrift på den klassiske æg en cocotte – lidt som et spejlæg der ovnbages i en lille fladbundet skål eller pande. Den er vi selvfølgelig nødt til at dele med jer!

Protip 👨🏻‍🍳  Hvis der skal mere til, kan spejlægget serveres som en Croque Madame, dvs på en dejlig toast af grillet brød med smeltet ost, evt. god skinke og god olivenolie, som kan laves i ovnen samtidig med ægget. Voilà 😋 

DET SKAL DU BRUGE TIL 2 PERS.

2 æg
1 håndfuld spinatblade, skyllede
4 små tomater, fx datterino eller san marzano, vaskede og skåret i halve
2 spsk god tapenade, fx vores skønne tapenade med grønne oliven og pistacienødder
1/2 tsk piment d'espelette, fx denne her
2 tsk god olivenolie, fx vores skønne græske hverdagsolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber

Spejlæg med grøn tapenade, tomat og piment d'espelette 

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom lidt olivenolie i to små ildfaste fade eller små ovnklare pander og fordel så spinat, tomater og tapenade i hver.

Slå et æg ud i hver og kom begge fade i ovnen i 8-10 min. Ovne er lidt forskellige – så hold godt øje med, at æggeblommen får den ønskede farve/konsistens.

Når æggene er som ønsket, tager du dem ud af ovnen. Top med en smule olivenolie og drys med piment d'espelette, lidt knust flagesalt og friskkværnet peber. Top evt også anretningen med spiselige blomster fra haven eller friske krydderurter. Anretningen på billedet er pyntet med morgenfruer fra haven 😊

Serveres straks. Bon appetite!

🌿  🌿  🌿

Vild med piment d'espelette? Prøv også vores opskrift på reje og avokado ceviche med piment d'espelette

Vil du vide mere om, hvad der gør piment d'espelette til noget helt særligt? Læs historien om Piment d'Espelette – smagen af det franske Baskerland her

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 1-2 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder