Vegetarisk lasagne med zucchini, blomkål og parmesansauce

Vores vegetariske lasange er et stensikkert hit, der vækker stor madglæde, hver gang vi serverer den. I denne opskrift tilberedes grøntsager og tomatsauce lidt som traditionel bolognese, men blomkål og zucchini er stjernerne i stedet for kød😊  Den hjemmelavede cremede parmesansauce er prikken over i'et, der binder det hele sammen til en skøn og autentisk smagsoplevelse. 

Protip 👨🏻‍🍳 Du kan sagtens lave lasagnen dagen før servering. En dags hvile i køleskabet kan faktisk gøre smagsoplevelsen endnu bedre, fordi det hele trækker sig dejligt sammen – præcis som med gode tærter.

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.

Forberedelsestid: 30 min
Ovntid: 35 min + 4 min hvile

1 helt blomkål, skyllet og finthakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
2 løg, finthakket
4-5 tomater, skyllede og skåret i små både
1 zucchini, skyllet og skåret i tern
2 dl chili-tomatsauce, fx vores skønne Arrabiata tomatsauce
1 liter sødmælk
3 spsk mel
80 g revet frisk parmesan
160 g frisk mozarella
400 g lasagneplader
1/2-1 tsk fintrevet muskatnød
Friske krydderurter, fx timian eller basilikum, skyllet
Ekstra jomfru olivenolie, fx vores græsagtige Affiorato olivenolie fra Sicilien
Flagesalt og friskkværnet peber – hvis du som os er glad for trøffel, så prøv også vores skønne trøffelsalt over 😋

Vegetarisk lasagne med zucchini, blomkål og parmesansauce

SÅDAN GØR  DU

Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Kom det finthakkede blomkål på en bageplade med bagepapir, drys lidt salt over og sæt pladen i ovnen. Sæt uret til 28 min.

Kom mælken i en gryde og sæt den over medium varme på komfuret.

Varm en stor pande op til medium-høj varme og kom så lidt olivenolie på. Svits først hvidløg og så løg på panden i 2-3 min, til løgene er let gyldne.

Sænk varmen til lav-medium varme og kom tomatbåde og tomatsauce på panden. Lad det simre.

Når mælken er varmet op uden at koge: drys melet i gryden under omrøring så det ikke klumper. Lad det bage langsomt op under løbende omrøring, så det ikke brænder på. Når saucen har fået en lækker cremet konsistens: sænk temperaturen til lav varme og kom revet parmesanost og revet muskatnød i under omrøring.

Når blomkålen er let gylden i ovnen (ca. 28 min) tages den ud. Kom blomkål og zucchini tern i panden med tomatsauce og løg under omrøring. Lad det simre.

Tid til at samle: Saml lasagnen i en ovnklar pande eller i et ildfast fad ved skiftevis at placere et tyndt lag parmesansauce, et lag lasagneplader og et lag grøntsagstomatsauce. Vi rammer normalt 4-5 lag af hver. Afslut med at lægge tynde skiver frisk mozarella på toppen. Sæt lasagnen i ovnen og indstil uret til 35 min.

Når lasagnen er færdigbagt: tag lasagnen ud og lad den hvile ca. 3-4 min.

Anret på middagstallerkner, top med lidt god græsagtig olivenolie, friske krydderurter og lidt friskrevet parmesan. Serveres straks – eventuelt med en lækker frisk salat på siden.

Bon appetit!

 

Vild med det italienske køkken? Prøv også vores opskrift på cremede cannelloni med ricotta og pesto rosso