Vegetarisk lasagne med zucchini, blomkål og parmesansauce
Vores vegetariske lasange er et stensikkert hit, der vækker stor madglæde, hver gang vi serverer den. I denne opskrift tilberedes grøntsager og tomatsauce lidt som traditionel bolognese, men blomkål og zucchini er stjernerne i stedet for kød😊 Den hjemmelavede cremede parmesansauce er prikken over i'et, der binder det hele sammen til en skøn og autentisk smagsoplevelse.
Protip 👨🏻🍳 Du kan sagtens lave lasagnen dagen før servering. En dags hvile i køleskabet kan faktisk gøre smagsoplevelsen endnu bedre, fordi det hele trækker sig dejligt sammen – præcis som med gode tærter.
DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.
Forberedelsestid: 30 min
Ovntid: 35 min + 4 min hvile
1 helt blomkål, skyllet og finthakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
2 løg, finthakket
4-5 tomater, skyllede og skåret i små både
1 zucchini, skyllet og skåret i tern
2 dl chili-tomatsauce, fx vores skønne Arrabiata tomatsauce
1 liter sødmælk
3 spsk mel
80 g revet frisk parmesan
160 g frisk mozarella
400 g lasagneplader
1/2-1 tsk fintrevet muskatnød
Friske krydderurter, fx timian eller basilikum, skyllet
Ekstra jomfru olivenolie, fx vores græsagtige Affiorato olivenolie fra Sicilien
Flagesalt og friskkværnet peber – hvis du som os er glad for trøffel, så prøv også vores skønne trøffelsalt over 😋
SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Kom det finthakkede blomkål på en bageplade med bagepapir, drys lidt salt over og sæt pladen i ovnen. Sæt uret til 28 min.
Kom mælken i en gryde og sæt den over medium varme på komfuret.
Varm en stor pande op til medium-høj varme og kom så lidt olivenolie på. Svits først hvidløg og så løg på panden i 2-3 min, til løgene er let gyldne.
Sænk varmen til lav-medium varme og kom tomatbåde og tomatsauce på panden. Lad det simre.
Når mælken er varmet op uden at koge: drys melet i gryden under omrøring så det ikke klumper. Lad det bage langsomt op under løbende omrøring, så det ikke brænder på. Når saucen har fået en lækker cremet konsistens: sænk temperaturen til lav varme og kom revet parmesanost og revet muskatnød i under omrøring.
Når blomkålen er let gylden i ovnen (ca. 28 min) tages den ud. Kom blomkål og zucchini tern i panden med tomatsauce og løg under omrøring. Lad det simre.
Tid til at samle: Saml lasagnen i en ovnklar pande eller i et ildfast fad ved skiftevis at placere et tyndt lag parmesansauce, et lag lasagneplader og et lag grøntsagstomatsauce. Vi rammer normalt 4-5 lag af hver. Afslut med at lægge tynde skiver frisk mozarella på toppen. Sæt lasagnen i ovnen og indstil uret til 35 min.
Når lasagnen er færdigbagt: tag lasagnen ud og lad den hvile ca. 3-4 min.
Anret på middagstallerkner, top med lidt god græsagtig olivenolie, friske krydderurter og lidt friskrevet parmesan. Serveres straks – eventuelt med en lækker frisk salat på siden.
Bon appetit!
Vild med det italienske køkken? Prøv også vores opskrift på cremede cannelloni med ricotta og pesto rosso