Safranrisotto m. butternutsquash & fennikel

Vi elsker risotto, især når den er tilberedt med masser af lækker ost! Her får du Anne-Sophie Lahmes enkle, men magiske version med safran, der giver retten uimodståelig skønhed, og fennikel, der giver et lækkert strejf af lakrids.

Opskriften er et uddrag fra Anne-Sophie Lahmes kogebog Hverdagsfester & Weekendgæster med over 60 lækre og lettilgængelige opskrifter, når der skal laves mad til mange – køb kogebogen her

Hverdagsfester & Weekendgæster af Anne-Sophie Lahme hos Oliviers & Co

SAFRANRISOTTO MED BUTTERNUTSQUASH & FENNIKEL

Af Anne-Sophie Lahme

Den ærkeitalienske ret risotto er ris nænsomt kogt i bouillon, og er et sikkert hit som mættende hverdagsmad. Italienerne foretrækker deres risotto oste-rig og lind, og har du tålmodighed til at lade den simre frem for at koge, så får du samme skønne resultat.

Denne version med safran er en smuk og enkel ret, der mætter store som små. Fenniklen bliver næsten opløst i risottoen, så man står tilbage med en let lakridsagtig smag, der klæder retten.

DET SKAL DU BRUGE TIL 8 PERSONER

1 g safran
1 butternut-squash
1 fennikel
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie, fx en klassisk ekstra jomfru olivenolie
650 g risotto ris (arborio- eller carnaroli-ris)
1 dl hvidvin
2 l grøntsagsbouillon
120 g parmesan 

Opskrift på safranrisotto med butternutsquash & fennikel af Anne-Sophie Lahme hos Oliviers & Co

SÅDAN GØR DU

Først det krævende:

Kom safran op i en lille skål med en spiseskefuld varmt vand fra hanen.

Skræl butternut-squashen, fjern kerner og trevler, og skær den i tern a 2x2 cm.

Snit fenniklen fint på et mandolinjern, mos hvidløget med den flade side af en kniv, og hak løget fint.

Kom løg og hvidløg op i en tykbundet gryde med olie og smør, steg af, og tilsæt safranen og væden fra den lille skål.

Så det simple:

Tilsæt de rå ris, vend godt rundt, og tilsæt nu fennikel og butternut-squash. Kom
halvdelen af hvidvinen ved, og supplér med bouillon til risene og grøntsagerne netop er dækket. Skru ned for varmen; risotto må ikke koge, men skal blot simre.

Rør jævnlig og tilsæt væske til risottoen er sammenhængende og blød – ca. 20-25 min. Er risene faste med et lille bid i midten, er de færdige. Riv parmesanen fint, og rør godt op i risottoen til der dannes ostetråde, når du løfter skeen fra gryden.

Tip: Servér med en salat og ekstra parmesan til topping.

Psst... Du kan ret beset undlade safranen, den er mest med, fordi den er smuk. Men magien og den italienske con amore-stemning går dog lidt af retten, hvis du serverer den uden.

Bon appetit :)

Flere opskrifter af Anne-Sophie Lahme:

Ulvetime-gratin m. svampesauce
Baccala på ristet brød

Læs mere om Anne-Sophie Lahme her

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
____________________________________________________

 

O&CO nyheder